Önce ki gün bölgenin yakından tanıdığı siyasilerden, eski belediye başkanı ve AK Parti Dilovası Belediye Başkan Aday Adayı Halit Yaşar ile 2014 yerel seçimleri ve adaylık çalışmalarına dair bir sohbet gerçekleştirdik.

 

BAŞARI CITASI DAİMA YUKARIYA ÇEKİLMELİ

 

Geçtiğimiz günlerde gövde gösterisine dönüşen bir programla ile aday adaylığını açıklayan AK Parti Dilovası Belediye Başkan Aday Adayı Halit Yaşar’a konuk olduk.Dilovası halkı tarafından sevilen ve sayılan isimlerin başından gelen Yaşar, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili önemli tespitlerde bulundu.

 

Dilovası’da AK Parti’nin adayı kim olursa olsun seçimi kazanmaktan başka şansının olmadığını belirten Yaşar; ‘AK Parti başarı çıtasını daima yukarı çeken siyasi bir oluşumdur.Türkiye’nin daha önce eşine zor rastlanır bir siyasi istikrar içerisinde olduğu gerçeği de göz ardı edilemez.Geçtiğimiz seçimlerde de AK Parti’nin Kocaeli genelinde nasıl bir oy potansiyeline sahip olduğunu hep beraber gördük.Ben AK Parti’nin kurulduğu günden günümüze partinin içerisinde yer alan biri olarak, hem yerelde hem de genelde oylarını arttırarak iktidarını yineleyeceğini düşünüyorum’ dedi.

 

GÖRÜNEN BOŞLUĞU DOLDURMAK ADINA ADAYIM

 

Dilovası’nın sorun ve sıkıntılarını yakından gören bir isim olduğunu belirten Halit Yaşar; ‘Bizler Dilovası’nın yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkartmak adına çalışmak ile yükümlüyüz. Bu bölgenin insanını çok yakından tanıyorum, onların sorun ve sıkıntılarına ortak oldum. Ben ortada görünen bir boşluğu doldurmak adına göreve talibim. Biz tüm Dilovası halkına hitap ediyoruz, bunu da yapmış olduğumuz aday adaylığı tanıtım toplantımızda gördük, orada her vilayetten insanlar vardı’ şeklinde konuştu.

 

HİÇ ANKET YAPTIRMADIM

 

Bugüne kadar bölgede hiçbir anket yaptırmadığını da ifade eden Belediye Başkan Aday Adayı Halit Yaşar; ‘Kendime olan güvenim tamdır, bu nedenle bölge halkı üzerinde herhangi bir anket yaptırma gereği duymadık. Zaten kendime güvenmediğim hiçbir işin içerisinde de yer almam eğer bir işe veya göreve talipsem onu en iyi şekilde yaparım.Halk bizi yakinen tanıyor kendimizi tanıtmamıza da gerek yok ama bu çalışmadığımız anlamına gelmez’ dedi.

 

NÜFUSU AZALAN TEK İLÇE DİLOVASI

 

Dilovası’nın bölgede nüfusu azalan tek ilçe olduğunun altını çizen Yaşar, ‘Bakın ortada bir sıkıntı var, bu sıkıntıda kentleşmemekten kaynaklanıyor.Belirli bir alana sıkışan ve yaşam alanları darala bir Dilovası var, bu sebeple de ilçe göç veriyor.

 

Çayırova ilçesi nüfusunu son 4 yılda neredeyse ikiye katlarken, Dilovası nüfus kaybı yaşamıştır.Bu üzerinde tartışılması gereken bir husustur. Dilovası’nda acilen bir kentsel dönüşüm ve gelişim projesi gerçekleştirmeliyiz. Dilovası’nın dört bir yanı sanayi ile kuşatılmış bir ilçe olmasından ziyade burada yaşayan insanların sosyal ve kültürel yaşamlarını diğer ilçelerde gerçekleştirmesini de istemiyoruz. Bu nedenle aday olduğum taktirde yapacağımız ilk çalışmalarda bu tespit doğrultusunda gerçekleşecektir’ dedi.

 

ÜÇ KEZ KARŞILAŞTIK İKİSİNİ KAZANDIM

Dilovası CHP Belediye Başkan Adayı Ercan Dalkılıç ile aralarında ki uzun yıllara dayanan rekabeti sorduğumuzda Halit Yaşar; ‘Biz daha önce Ercan beyle siyasi arenada 3 kez karşı karşıya geldik ve bunların ikisinde kazanan taraf olduk. Bu siyasi rekabetin içerisinde hiçbir zaman kin ve nefret olmadı, aksine saygı çerçevesinde dışarıya çıkmadık. Eğer  aday olursam bu rekabet elbette ki daha da artacaktır.Dilovası’na hizmet etmek için bir yarışın içerisinde olmaktan gocunmayız, aksine içimizdeki çalışma azmini arttırır’ şeklinde konuştu.

 

Haber : Ercan Özan - 41havadis.com