Gazetemiz 41havadis.com'un edindiği bilgilere göre; Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, akrabası olan Recep Karakoç'u, Dilovası Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak atadığı öğrenildi.

31 Mart seçimlerinden önce,  ‘Kimseyi Belediyede işe almayacağım’ diyen Hamza Şayir, verdiği sözü çiğneyerek, ‘Bal tutan parmağını yalar’ sözünü bir kez daha haklı çıkararak, öz akrabasını Belediyede Başkan Yardımcılığı görevine getirdi.

Başkan Şayir, Dilovası Belediyesine önce özel kalem müdürü olarak görevlendirdiği Recep Karakoç isimli teyzesinin oğlunu Belediyeye geçişini sağlaması sonrası hem parti içerisinden hem de Dilovası halkında büyük tepki topladı.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti'de, yerel yönetimler yasa taslağına göre; belediye başkanları, akrabalarını işe alamayacak olmasına aldırış etmeyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in bu hareketi partilileri tarafından tepki ile karşılandı.

ŞAYİR AKRABALARINA ÇALIŞIYOR

31 Mart yerel seçimlerinin ardından seçilerek başkanlık koltuğuna oturan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, belediyenin reklam işlerinide yeğeni ve eniştesine ait reklam ajanslarına yaptırdığı geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkmıştı.