Sanayinin yarattığı çevre kirliliği ile sık sık gündeme gelen Dilovası’nda sanayi kuruluşlarının arasında kalan, Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün de içerisinde bulunduğu ilçede nadir kalan yeşil alanlardan Diliskelesi mahallesi Şehit İlimdar Atasoy Parkı'nı Polisan'a teslim eden önceki dönem AK Partili Belediye Belediyeye, bölge halkı tepki göseriyor.

Polisan, 2 yıl önce AK Partili belediye Başkanı Hamza Şayir'den itiraz etmeyeceklerini taahhütü ile aldıkları Şehit İlimdar Atasoy Parkı'nın bulunduğu alanı seçimlerden 5 gün sonra yıkımına başladı.

Bölge halkının büyük tepki gösterdiği olay sonrası Şehit İlimdar Atasoy Parkı'nın bulunduğu alana kadar yürüyüş gerçekleştiren vatandaşların direnişi Polisan'a geri adım atttırdı. Tepkili halk ile görüşen Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu ise halkın yanında olduğunu ve alanın Dilovası halkına hizmet vereceği sözünü verdi.

ÖMEROĞLU, POLİSAN'A DUR DEDİ!

Yaşanan gelişmeler sonrası gazetemiz 41havadis.com'un Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu'na yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre; yıkımı yapan ekiplere tepki gösteren Ramazan Ömeroğlu alanın biran önce Dilovası halkına ve Dilovası'nda yaşayan çocuklara oyun parkları ile dinlenme tesisleri yapılması için çalışma başlattığı öğrenildi.

 

''GİDEN BAŞKAN, GELEN BAŞKANA BÜYÜK GOL ATMAK İSTEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ''

Dilovası Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay '' 2 yıl önce Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tarafından Polisan fabrikasına yeşil alan kaybı yaşamayacağı belirtilerek ve hatta aldığı karara itiraz etmeyeceğini taahüt ederek teslim etmiş. 2 yıl önce bu konu hakkında sosyal medya ve gazeteniz 41havadis.com'a verdiğimiz açıklamalar ile yaşanan olayı kamuoyu ile paylaşmıştık. Şimdi gördüğümüz tablo ise giden başkan, gelen başkana büyük bir gol atmak istediğini görüyoruz. Dilovası Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı olarak muhattabımız çiçeği burnunda Dilovası Belediye Başkanımız Ramazan Ömeroğlu. Kendisi ile yaptığım görüşmede bana ilettiği açıklamasında şehit adını taşıyan parkımızın Diliskelesi mahalle sakinlerinin hakkı olduğunu ve yaşil alanın korunarak çocuk parkı olarak halkımızın kullanımında olacağını belirtti. 

''HAMZA ŞAYİR'İN, DİLOVASI'NI NASIL YEDİĞİNİ BİZLERE GÖSTERMİŞTİR''

Her ne şartta olursa olsun bu olayın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna belirtmek isterim. Halkımızda müsterih olsun. Ama bilinki bugün yaşanan bu olay yeni gelen belediye başkanımız değil, giden belediye başkanı Hamza Şayir'in Dilovası'nı nasıl yediğini bizlere göstermiştir'' dedi.

SİYASİLER NE DEDİ?

Gazetemiz 41havadis.com'a açıklamada bulunan muhalefet partisi temsilcileri Şehit İlimdar Atasoy Parkı'nın bulunduğu alanın Diliskelesi halkına yeşil alan ve park olarak hizmet vermesi için mücadele edeceklerini ve yaşanan olayın takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

''TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ''

Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan İYİ Parti Dilovası Belediye Başkan Adayı Emin Yılmaz ''2022 yılında bu alanın AK Partili Belediye Başkanı Hamza Şayir tarafından sanayicilere verildiğini kamuoyuna duyurmuştuk. Bugünde burada halkımızın yanındayız. Meclis üyelerimiz ile bu alanın geleceği için tüm gücümüzle mücadele ederek takipçisi olacağız'' dedi

''DAHA İYİ BİR YAŞAN SENİN HAKKIN SLOGANIMIZIN ARKASINDAYIZ''

Saadet Partisi Dilovası Belediye Başkan Adayı Hasan İnci ''Merhum liderimiz Dilovası kurucu Belediye Başkanımız Ercan Dalkılıö 2 yıl önceyine sizin gazetenize verdiği açıklamada bu parkın dönemin Belediye Başkanı Hamza Şayir tarafından sanayiciye verildiğini beyan etmişti. Bizde dün olduğu gibi bugün de halkımızın yanında yer alarak yeşil alan ve park olarak Dilovası halkının hizmetinde olmaya devam edebilmesini sağlamak için sahadaydık. Bundan sonraki gerçekleşecek hadiselerinde takipçisi olacağızı halkımız bilsin. Daha iyi bir yaşam senin hakkın sloganımızın arkasındayız'' ifadelerinde bulundu.

ERCAN OĞUZ, ÖMEROĞLU İLE TELEFON GÖRÜŞTÜM

Yeniden Refah Belediye Başkan Adayı Ercan Oğuz '' Konu hakkında Dilovası Belediye Başkanı seçilen Ramazan Ömeroğlu ile telefon görüşmesi sağladım. Görüşmemiz neticesinde bana aktardığı bilgiye göre bu parkın olduğu alan için yıkımını durdurduğun ve alanın halka ait olmasını sağlayacağını beyan etti. Bizlerde bundan sonraki tüm gelişmeleri yakından takip edeceğiz'' dedi.

DEM Parti Dilovası İlçe Başkanı Sabri Uçar ve meclis üyelerininde takip ettiği gelişmede, gerçekleşecek olan ilk meclis toplantısında gündeme getirecekleri öğrenildi.