Dilovası Belediyesi 2020 yılı mali bütçesi Oy çokluğu ile kabul edildi. Mecliste Barış Pınarı operasyonu tartışması yaşandı.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir harekatı överken SP’li Metin Dalgalı karşı görüş bildirince salonda tansiyon defalarca yükseldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı, Dilovası Belediye Meclisi’ni gerdi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir harekatı överken SP’li Metin Dalgalı karşı görüş bildirince salonda tansiyon defalarca yükseltti.

Belediye meclis toplantı salonunda yoklama ve bir önceki meclise ait karar özetinin oy birliği ile kabul edilmesi ile başlayan toplantıda konuşan Başkan Şayir, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken ülke gündeminde yer alan Barış Pınarı harekatına da değinerek Türkiye’nin güvenliği ve ülkemizin bekası için yapılan operasyonla ilgili olarak Mehmetçiğe başarılar dilerken, söz konusu vatan olunca tek vücut olmanın birlik olmanın önemli olduğunu Dilovası’nda da bu birlikteliği görmenin mutluluğunu yaşadığını söylemesinin ardından muhalefet meclis üyeleri ile sözlü tartışma yaşandı.

Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Metin Dalgalı ise savaşların yıkım ve gözyaşı anlamına geldiğini belirtip, “İslam dini de barış ve sevgi dinidir. Bu Habil ile Kabil arası bir savaştır, nifak tohumudur. Savaşa hayır diyoruz. Beni ağlatan seni güldürüyorsa kardeşlikten bahsedemeyiz” diye konuştu.

 

DALGALI MAKAM ARACINI SORDU!

Metin Dalgalı tekrar söz aldığında farklı bir gündeme değindi ve bir süre önce satışı yapılıp öğrencilere kırtasiye dağıtılan 41 YT 711 plakalı makam aracına dair verdikleri soru önergesine yanıtın farklı verildiğini belirtti. Şayir bunun üzerine Saadet Partisi Grubu tarafından verilen soru önergesini okutup, “Aracın zamanında envanterde bulunmadığını söylüyorsunuz, zaten kiralıktı. Sonrasında hibe edildi ve belediyenin kasasından çıkan 5 kuruş para yok” dedi.

HAMZA ŞAYİR GAZETECİLERE SATAŞTI!

Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Metin Dalgalı, kaç liralık kırtasiye alındığını sorarken Hamza Şayir, Dilovası eski Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç’ın belediye başkanlığını kast ederek, “Dilovası bu zihniyet yüzünden bu halde. Vatan sevgisini öğreneceksin” diye yine çıkıştı. Şayir bu esnada meclis toplantısını takip gazetecilere de neyi nasıl yazacaklarına dair telkinde bulundu ve, “Gazeteciler de sizin gazeteciniz” diyerek gazetecilere sataştı.  

hamza şayir,