Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı bugün Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlığında gerçekleşti.

Bugün gerçekleşen Şubat ayı meclis toplantısında borçlanmak için yetki isteyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir öyle bir açıklamada bulundu ki muhalefet meclis üyeleri bile şaşırdı. 

Konu hakkında gazetemiz 41havadis.com'a açıklamada bulunan Saadet Partisi Dilovası Meclis üyesi Zeki Karadaş, ''daha önceki dönemlere ait hacizli borçları ödüyoruz ifadelerinde bulunan Belediye Başkanı Hamza Şayir'in, 2009 yılı ve sonrası dönemlere ait borçlardan dolayı hacizlik olduğunu söylediğini'' ileri sürdü.

Karadaş, bu konuşmalar sonrası meclis toplantısında söz alarak ''Bahsettiğiniz dönemler Cemil Yaman ve Ali Toltar dönemi. Yine sizin partililerinizin dönemi. Bu hacizlik borçları biran önce ödeyelim ve hacizleri kaldıralım. Vatandaşlarımızda daha fazla mağdur olmasın ifadelerinde bulundum'' dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, borçların şahsi değil kurumu bağladığını ima ederek borçlanma yetkisi ile ödemeleri yapabileceğini belirtmesi sonrası muhalefet partililerin red oyuna karşılık AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğu ile borçlanma yetkisini aldı.

Dilovası Belediyesi’nin 2021 yılı tahmini bütçesi 87 milyon 487 bin 500 lirayken, 2022 yılı tahmini bütçesi ise 138 milyon 382 bin 500 lira olmuştu. Personelinin oturduğu koltuğa kadar yaklaşık 39 hacizli borcu olan Dilovası Belediyesi, bütçesini nereye harcıyor?