Geçen sezon BAL'ın kıyısından dönen ve finalde kaybeden Dilovası Belediye Spor, bu sezon Süper Amatör Ligden çekilme kararı almasının hemen sonrası Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in devreye girmesiyle İl Tertip Komitesine sunulan kulübün dilekçesi işleme alınmasına rağmen iptal edilerek Dilovası Belediye Spor, Süper Amatör Ligde yeni sezon planlamalarını tamamlayarak sahaya inme kararı aldı.

Konu hakkında Dilovası Belediye Spor sosyal medya hesabında ikinci bir açıklama yayınlayarak duyurdu.

''Bugün yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda yola gençlerimizle devam ederek, Kocaeli’de bir Akademi takımı olma hedefimiz olduğunu aşağıda ki paylaşımımızla kamuoyuna bildirmiştik.
Görüyoruz ki açıklamamız yanlış anlaşılarak sanki maddi imkansızlıklardan ve destek olmamasından dolayı ligden çekilmişiz gibi bir hava oluşturulmuş ve maalesef medyada yayınlanmıştır.
Tekrar etmek isteriz ki almış olduğumuz bu kararın gençlerimize olan inancımız dolayısıyla alındığı yoksa imkansızlıkla bir alakası olmadığı Dilovası Belediye Başkanımız Sn Hamza Şayir’in her zaman maddi manevi yanımızda olduğunu ve bizi hiç yalnız bırakmadığını buradan ilan eder kendisine de bu desteklerinden ve gençlere olan güveninden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Dilovası Belediye Spor daima var olacaktır.
Her zaman, her yerde Dilovası Belediye'' ifadelerinde bulundu.