Dilovası'nda yerel seçim döneminde "şeffaf yönetim sözü" en önemli vaatler arasındaydı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, göreve gelir gelmez ilk işi olarak makam kapılarını sökmüş ve halk ile arasında hiç bir engelin olmayacağını şeffaf belediyecilik örneğini sunacağını kamuoyu ile paylaşmıştı. Şayir, belediyede düzenlenen bazı ihaleleride belediyenin sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlatarak biz şeffafız mesajını vermesine karşılık bugün Dilovası Ekim ayı meclisinde işlerin hiçte öyle olmadığı anlaşıldı.

Dilovası Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında Dilovası üzerine sosyal medya hesabında yaptığı yayınlar ile dikkatleri üzerine çeken 2009 yılında Ak Parti’den Dilovası İl Genel Meclis üyesi seçilen ancak daha sonra partisinde istifa eden Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay'ın meclis toplantısını sosyal medya hesabından canlı yayın yapmasına müdahale etmek istemesi gerginliğe neden oldu.

3 Ekim Salı günü (bugün) gerçekleşen Dilovası Belediyesi Ekim ayı meclisinde Hacı Kocabay'ın video çekimine müdahale eden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir video çekiminin yasak olduğunu vurguladı.

Başkan Şayir konuşmasında Hacı Kocabay'a yönelit ''sizin orada olmanızda yasak'' diyerek meclis toplantısıda kısa gerginliğe neden oldu.

''NEDEN HALKTAN KAÇIRIYOR?''

Konu hakkında gazetemiz 41havadis.com'a açıklamada bulunan Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay ''Dilovası belediye meclis toplantılarının kamuoyu tarafından yakından takip edilebilmesi amacıyla tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi canlı yayınlanmıyor. Sayın başkan Hamza Şayir meclis görüşmelerini neden halktan kaçırıyor? Vatandaşın meclis toplantılarına katılmasının bile yasak olduğunu söyleyen Hamza Şayir, kapalı kapılar ardından alınan kararlar ile Dilovası'nı nasıl yönettiğini birkez daha bizlere gösterdi'' dedi.