AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklama ile Kocaeli’nin hava kirliliğinde ve kötü kokudan arındığını söyledi.

Katırcıoğlu “Anadolu'ya açılan bir kapı olan Kocaeli'mize birçoğunuzun mutlaka yolu düşmüştür. Yaşı yeten herkes Kocaeli'nin geçmişi ve bugünü arasındaki farkı gözleriyle görüp şahit olmuştur. Kocaeli, bizim çocukluğumuzda hava kirliliğinden nefes alamadığımız, körfezin kokusundan yazın dahi pencerelerimizi açamadığımız bir şehirken şu an doğa turizminin merkezi hâline geldi” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı Katırcıoğlu’nun o açıklamasına tepki gösterdi.

Yıldızlı şu açıklamayı yaptı:

“Sayın vekiller çıkıyor, diyorlar ki: "Kocaeli'de hava kirliliğini hallettik. Alikahya bölgesine bir git de hava kirliliğini gör! "Kocaeli'nin sorunlarını hallettik." diyorlar, her şeyi onlar yapmış. Bütçe üzerinden, Kocaeli'deki yatırımlardan bahseden vekillerimizin Kocaeli'de yarım kalmış projelerden de bahsetmelerini beklerdim. Bakın, ben size birkaç tanesini söyleyeyim: Karamürsel'de su tutmayan Tepeköy Göleti var; tabeladan ibaret Çayırköy Devlet Hastanesi var; uçak inmeyen havalimanı bizde arkadaşlar, Cengiz Topel Havalimanı; yıllardır hizmete girmeyen metro hattı var. Yirmi senedir hem yerelde hem genelde iktidarlar, bir metre metro yapılmadı Kocaeli'de. Bütün seçim projelerinin içinde var ama bir metre metro yok arkadaşlar. Bakın, İstanbul'da her gün yeni yeni hatlar açılıyor. Çayırova'ya uçak getirmişler, hayret edilecek bir şey. Tabii ki bütçe açığı olur bu ülkede. Böyle hesapsızlık olur mu? Milletin tek derdi uçaktı sanki. Kocaman uçağı getirmiş aklıevvel bir tane kardeşimiz, oraya uçak park yapacakmış. Millet açlıktan kırılıyor beyefendi, getirmiş oraya uçağı. Tabii ki, bütçe tutmaz, hesabı kitabı bilmeyen yöneticiler olursa sonuç ortada olur. Yolu olmayan bir de Kocaeli Stadyum'umuz var, biliyor musunuz? Her şeyi halletmiş kıymetli vekiller.”