CHP’liler bugün İzmit’te taksi esnafını ziyaret etti. Kent merkezinde bulunan taksi duraklarını dolaşan Kocaeli milletvekili adayı Harun Özgür Yıldızlı, “Taksi esnafının sorunlarını çok iyi biliyoruz. Tüm Türkiye’nin olduğu gibi taksi esnafının da derdine derman olacağız” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Harun Özgür Yıldızlı bugün İzmit SKM programları kapsamında taksi esnafıyla bir araya geldi. Milletvekili adayları Muhip Kanko ve Tülin Keçeci Güngör ile birlikte İzmit kent merkezinde görev yapan taksi esnafını ziyaret eden Yıldızlı yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı, CHP’nin ekonomik sorunlarla ilgili çözüm önerilerini anlattı.
ARTAN YAKIT MALİYETLERİ
Taksi esnafıyla sohbet eden Yıldızlı, “Ekonomik sıkıntılar ülkenin bütün kesimlerini olduğu gibi taksi esnafını da derinden etkiliyor. Artan yakıt maliyetleriyle birlikte taksi kullanımı da düşmüş durumda. Vatandaş taksiye verecek para bulamadığı için onlarca kilometre yolu ya yürümek zorunda kalıyor ya da tıka basa dolu halk otobüslerine muhtaç kalıyor” dedi.
HUKUK DEVLETİ
14 Mayıs sonrasında Türkiye’de yeni bir sayfa açılacağını ifade eden Yıldızlı, “Seçim sonrasında ülkedeki bütün sorunların çözümü için çok hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Öncelikle hukuk sisteminin yeniden sorunsuz işlemesini sağlayacağız. Kurallar olduğunda ve işlediğinde her şey düzene girer. Ekonomi de düzene girer. İstikrar olan bir ülkenin ekonomisi kalkınır. Türkiye ekonomisi yeniden ayaklar üzerine kalacak” şeklinde konuştu.
DÖVİZ KURU DÜŞECEK
Ekonomik sorunların çözülmesiyle birlikte yakıt fiyatlarının düşeceğini de ifade eden Yıldızlı, “Bugün taksi esnafının en büyük sorunlarından biri artan yakıt fiyatları. Yakıt fiyatları 3 artıyor, fakat taşıma ücretleri 1 artamıyor. Vatandaşın alım gücü de düşük. Bugün yakıt fiyatlarının artmasının en temel sebebi döviz kurlarındaki fahiş oranlar. Ülkede istikrar sağlandığında döviz düşecek. Döviz düştüğünde tamamını ithal kullandığımız yakıt fiyatları da düşecek. Taksi esnafımızın da yüzü gülecek” dedi.