AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba gerçekleştirdiği basın toplantısında AKP’den tekrar aday gösterilmeyen AKP Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı ile ilgili olarak, “Cemalettin Kaflı üzgün olabilir. 3 ay önce listede olan biri 3 ay sonra listede olmaması insanı üzebilir” dedi

 
 
AKP Gebze ilçe binasında basın toplantısı gerçekleştirilen AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba şöyle konuştu, “Geçmişte Cemalettin Kaflı bu tür toplantılar yapıyordu. Süreç yoğun bir şekilde devam ediyor. 1 Kasım'da bir seçime gidiyoruz. Bu seçim daha da önem teşkil ediyor. Her seçimden sonra ülkedeki günlük hayta deva ederdi. Ancak bu seçimden sonra koalisyon araştırması yapıldı. AKP tek başına birinci parti olurken tek başına hükümet kuracak çoğunluk sağlanamadı. Dün YSK kesin listeleri açıkladı. Kocaeli ve Gebze teşkilatı olarak listeyi değerlendirince farklı bir liste ile seçime girme kararı alındı. Fikrimiz alındığında beklentilerimizi ifade ettik. Liste açıklandıktan sonra artık aday tartışması biter. Biz saatten sonra kimin olduğundan çok 7 vekili nasıl çıkarırız hesabını yapıyoruz.
 
6 VEKİL ÇIKARACAĞIMIZI BİLİYORDUK
7 sıradaki Cemil Yaman, daha önce Cemalettin Kaflı öncesinden de Mehmet Ali bey vardı. Gebze'nin adayı tartışması var. Gebzeli adayı olan Cemil Yaman'dır. MHP ve CHP'nin adayları Gebze'nin hangi mahallesinde oturuyor merak ediyorum. Cemil Yaman 7.sırada olup seçim stratejimiz hazırdır. 7 Haziran'da 6 vekil olacağını biliyorduk. 6, 3, 1, 1 gibi bir sonuç çıkacağını biliyorduk. Ancak şimdi 7 vekil alacağımız biliyorduk. Buradan 2 vekil olsun istedik. Arzumuz Gebze'nin 2 vekiller temsil edilmesiydi. 
 
ÜZÜLMÜŞ OLABİLİR
Seçim çalışmamız başladı. Programlarımız devam ediyor. Fikri Beyin Gebze'de SKM açacak. Fikri Bey bu dönem daha çok Kocaeli'nde bulunacak. Pazartesi salı günü açılacak. Seçim olacak gibi çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda 7 vekili alacağımızı inanıyorum. Cemil Yaman bölgeyi temsil edecektir."
Basın mensuplarının AKP Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı’nın teşkilat ve kent bayramlaşmasına katılmamasıyla ilgili soruya Soba, “Cemalettin bey üzgün olabilir. İnsanız bundan doğal da bir şey olamaz. 3 ay önce listede olan biri 3 ay sonra listede yoksunuz. İnsanız kırılabilir de, insan üzülebilir de. Onun için biraz Cemalettin Beyi de anlamak gerekir. Robot değiliz bende olsam aynı şeyde üzülebiliriz. Bu doğal bir şeydir.” diye konuştu.