Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün (GYTE) dönüştürülüp Gebze Teknik Üniversitesi’ne (GTÜ) çevrilmesiyle ilgili bir açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AK Parti Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur’a göndermede bulundu.
Haydar Akar, konuyla ilgili Demokrat Gebze’nin sorularını cevapladı. Bir dönüşüm projesinin yeni bir üniversite gibi lanse edildiğini ifade eden Akar, “Şunu herkes iyi bilmeli. Gebze’ye yeni bir üniversite kurulmadı.  Tam tersine Gebze’ye kurulacak yeni bir üniversitenin önü kapandı. GYTE mevcut haliyle kalmalı veya yeni ilaveler yapılmalıydı. Gebze’ye yeniden sil başkan bir üniversite kurulması gerekiyordu. Gebze’ye bir değil iki üniversite kurulsa ne olur? Biz Gebze ilçesinde GYTE ile birlikte bir üniversite daha olsun istedik. İktidar dönüşüm projesini halka yanlış anlatıyor. Bu konuda isteyen herkesle sabaha kadar konuşur tartışırım. Gebze’ye yeni bir üniversite kurulmadı. Kurulacak üniversitenin de önüne engel kondu” dedi.

TÜRGEV GEBZE’DE YURT AÇACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı ve oğlu tarafından yönetilen, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında ismi geçen TÜRGEV Vakfı’nın Gebze’ye yurt açmasıyla ilgili bir soruya da cevap veren Akar, “Bu konuda bazı duyumlar alıyoruz. Kamu kaynakları TÜRGEV’e peşkeş çekiliyor. Buradan söz veriyoruz. CHP iktidar olduğunda TÜRGEV’in mal varlıklarına devlet olarak el koyacağız. Hepsi bir kanuna bakıyor” dedi.