Halkların Demokratik Kongresi Kocaeli Meclisi üyeleri bugün Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasıyla Hrant Dink’i andı
 
Hrant Dink öldürülüşünün 8. Yılında Halkların Demokratik Kongresi Kocaeli Meclisi tarafından anıldı. Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında Hrant Dink cinayetinin aydınlatılmaması protesto edildi.
 
DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Grup adına basın açıklamasını okuyan Metin Fırat, “ Bir devlet organizasyonu ile adım adım örülen cinayetin 8. yılındayız. İçinde farklı rütbe ve düzeylerden asker ve sivil bürokratın, emniyetçinin, istihbaratçının, jandarmanın, onların tetikçilerinin ve işbirlikçilerinin yer aldığı ‘Büyük Tertip’ halen aydınlatılmadı. Bunun içinde yer alan asker ve sivil bürokratlar terfi ettirilerek ödüllendiriliyor, devlet tarafından korunup kollanıyor. Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne atanarak terfi ettirilen Ercan Demir Cizre’de halka karşı kullandığı devletin şiddetiyle yaralama ve öldürmelere devam etmektedir” dedi. HDK olarak Dink davasının takipçisi olacağını da sözlerine ekleyen Fırat, “Türkiye’nin her yanında Ermeni halkıyla dayanışmayı, Ermenilere uygulana gelen ayrımcılığa karşı mücadeleyi büyüteceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.