Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terör örgütü propagandası yapma" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onaylamıştı. HDP Kocaeli İl Örgütü bugün Sabri Yalım Parkı’nda bir araya gelecek. Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Kocaeli İl Başkanı Selda İlgöz şu ifadeleri kullandı: “Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu şimdi bile yayında olan ve herhangi, bir yargılamaya konu olmayan bir haberi paylaştığı için ve tüm yargı teamüllerine, Uluslararası Sözleşmelere Anayasanın yasama dokunulmazlığı güvencelerine de aykırı olarak yargılanmış ve ceza almıştır. Bu durum hukuk güvenliği’ne ve hukuk devleti ilkesine aykırıdır

“EN ÇOK SORU ÖNERGESİ VEREN ÜÇÜNCÜ VEKİL”
Vekil Gergerlioğlu tüm Kocaeli ve Türkiye’nin vekilidir. Vekil seçildiği günden bu yana Mecliste 125 meclis konuşması yapmış olup 24 Kanun Teklifi, 15 Araştırma Önergesi vermiştir. 140’ı Kocaeli sorunları ile ilgili olmak üzere 2903 soru önergesi ile Türkiye’nin ise en çok soru önergesi veren 3. vekili olmuştur.

“HAKSIZLIK UĞRAYANLARIN İLK BAŞVURDUĞU KİŞİ GERGERLİOĞLU’DUR”
Tüm haksızlığa uğrayanların sesini duyurmak için, mecliste başvurduğu ilk kişi Ömer Faruk Gergerlioğlu’dur. O da herhangi bir ayrım gözetmeksizin İnsan hakkı savunuculuğu bağlamında tüm ezilenler haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanların her daim yanında oldu.

“GERGERLİOĞLU HAKSIZLIĞA UĞRUYOR”
Şimdi herkesin vekili olup vekilliğin hakkını vermesinden dolayı baskıcı iktidarın hedefi haline gelen herkesin vekili Ömer Faruk Gergerlioğlu haksızlığa uğruyor, tüm demokrasi güçlerini Kocaeli vekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile dayanışmak üzere tüm Kocaeli halkını yarın (Salı) saat 12:00da İzmit İnsan Hakları Parkına Basın açıklamasına çağırıyoruz.”