HDP Darıca İlçe Örgütü yöneticileri, parti çalışanı olan bir kadının polisler tarafından takip edildiğini ileri sürerek polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna HDP Gebze İlçe Başkanı Mehmet Zeki Üren, Darıca ilçe başkanı Hikmet Koçak ve partililer destek verdi. Gebze Adliyesi’nde bir açıklama yapan HDP’liler polisleri suçladı. Grup adına konuşan HDP Darıca İlçe Başkanı Hikmet Koçak, “Partimiz üyesi ve parti çalışanımız olan bir arkadaşımız dün (Perşembe) küçük kızıyla parti binamızdan ayrılıp evine gitmek istedi. Partilimiz evine giderken 34 VK 375 plakalı bir aracın kendisini takip ettiğini fark etti” dedi.

 
POLİSLER KAÇTI
Koçak şöyle devam etti: “Bunun üzerine ilçe binasında olan partilimizin eşi, partide bulunan birkaç arkadaşla birlikte yaşanan olayın olduğu yere gitti. Partililerimiz evin önüne geldiklerinde kapının önünde 1 kişi ve çevrede bulunan 3 kişinin olduğu fark etti. Partili arkadaşlarımızı gören bu şahıslar kullandıkları aracı olay yerinde bırakarak bir binaya saklanmış. Bu şahısların aracı bırakıp kaçmalarından bir saat sonra Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser Şaban Yumuşak olay yerine gelmiş. Aracı almak isterken aracın kime ait olduğu sorulduğunda aracın Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait olduğunu ifade etmiş.
 
ŞÜPHELİ SANMIŞLAR
Olayla ilgili ve aracın içinde bulunan DAEŞ mensuplarına benzeyen kişilerin kim olduklarını soran arkadaşlarımıza Şaban Yumuşak, narkotik polislerinin bir operasyonda olduklarını ve partilimizin şüpheli birinin eşkaline benzediğini söylemiş. Karşılıklı diyalog bir süre devam etmiş. Yaşanan bu durumun ardından partili arkadaşlar suç duyurusunda bulunacaklarını söylemiş, Şaban Yumuşak da ‘İstediğiniz yere başvurun bizim için daha iyi olur’ diyerek karşılık vermiş. Bu olay bizlere 90’lı yılların faili meçhul dönemini hatırlatıyor.
 
NEDEN KAÇTILAR?
Başbakanın Van mitinginde söylediği ‘Beyaz toroslar mı gelsin?’ dediği olay bu olmalı. Fakat 2015’te beyaz toroslar yerine gri Passat’ların görülmeye başlanması faili meçhul olayların başladığı şüphelerini doğuruyor. Buradan savcıları göreve çağırıyoruz. 90’lı yıllardaki gibi 17 bin 500 faili meçhulün üstünü kapattıkları gibi bu olayın üstünün kapatılmamasını temenni ediyoruz. Komiser Şaban’ın söylediği gibi bu şahıslar iyi niyetli ve bir operasyonun parçası iseler neden aracı bırakıp kaçtılar?
 
SORUMLUSU ONLAR
Şaban komiser olaydan bahsederken neden yalan söylemek zorunda kaldı? Parti binamız önünde nöbette olan resmi ve sivil polisler neden böyle bir olayı es geçti? Peki polisler neden kaçıp saklandı? Bu olayla ilgili bizler suç duyurusunda bulunacağız. İlçe başkanlarımız, yöneticilerimiz ve üyelerimize yönelik herhangi bir saldırı veya baskıdan kesinlikle Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve olayın üstüne gitmeyen savcı ve hakimler sorumlu olacaktır.” HDP’liler yaptıkları basın açıklamasının ardından olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.