Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘’Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam Paneli’’, Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde 8 Mart Salı günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek. Sakarya Üniversitesi’nden akademisyenlerin sunum yapacağı panelde “Gıdalar Kimyamızı Bozar mı?“, “Kuran Işığında Beslenmenin İnsan Davranışlarına Etkisi” gibi konularda bilgilendirmelerde bulunacak.  

DR. AYDINLIK’A ZİYARET
Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle, sağlıklı ve helal gıda ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla “Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam Paneli” düzenlenecek. Birçok bilinmeyen noktanın açıklığa kavuşturulacağı panel için Büyükşehir Genel Sekreter Danışmanı Dr. Osman Poyraz tarafından Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık’a bilgi verildi. Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Recep Özcan’ın da katıldığı buluşmada, sağlıklı ve helal gıdaya ulaşma konusunda farkındalık oluşturmanın gerekliliği vurgusu yapıldı.

“GIDA ZİNCİRİNİN DENETLENMESİ ŞART”
Buluşmada aynı zamanda Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği Helal Gıda ve Sağlıklı Gıda Platformu Başkanı olan Genel Sekreter Danışmanı Dr. Osman Poyraz, panel hakkında Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık’a ayrıntılı bilgi verdi. Dr. Poyraz, ”Toplum olarak aileden ilk öğrendiğimiz şeylerden en önemlisi helal yeme olgusudur. Gıda sektöründe üreticiden tüketiciye geçerken uzun bir zincir var. Bu zincirin her halkasının denetlenmesi çok önemli. Vatandaşlarımız gerçekten helal gıdaya ulaştırabilmek için bu hususlara dikkat edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

“BU TARZ PANELLER ÇOĞALMALI”
Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık ise helal gıdaya ulaşma konusunda farkındalık eksikliğinin olduğunu kaydederek, ”Bizim dinimizde, kültürümüzde helal-haram kavramları çok önemli. Haram sadece niteliği ile değil menşei ile de araştırılması gerekir.  Ayeti kerimede de bildirildiği gibi; yediğimiz içtiğimizin bozulması nesli de bozuyor. Bilimin geldiği noktada bunu açıkça ortaya koyuyor. Bu nedenle bu tarz seminerlerin yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

AKADEMİSYENLERİN GÖZÜYLE
Oturum başkanlığını Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Altındiş’in yapacağı panelde helal gıda ve sağlıklı yaşam ile alakalı bilgiler sunulacak. Doç. Dr. Ertuğrul Güçlü “Temiz Beslenmeden Ne Anlıyoruz”,  Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar “Gıdalar Kimyamızı Bozar mı?”, Prof. Dr. Mustafa Kösem “Gıda Kanserin Neresinde?” konulu sunular yapacak. İlahiyatçı ve eğitimci, İrfan Aydemir ise “Kur’an Işığında, Beslenmenin İnsan Davranışlarına Etkisi” başlıklı sunumla panelde bulunacak.