Kocaeli Üniversitesi Kartepe Meslek Yüksekokulu At Antrenörlüğü Bölümü'nü bitirdikten sonra lisansını alan 28 yaşındaki Gözde Gökmen, bir yılda kazandığı başarılarla adı gibi, 'Hipodromun Gözde"si oldu.
 
Antrenörlüğünü üstlendiği atlarla 2 kupa, 7 birincilik, 13 tabela yarışı kazanan Gözde Gökmen, erkek meslektaşlarına meydan okuyor. "Kaçın Geliyor", "Ayten Hanım" ile "Leydi Riwer" isimli atları yarışa hazırlayan Gökmen, genç yaştan beri atlara karşı büyük bir sevgisi olduğunu belirterek, "Atlara daha yakın olabilmek için At Antrenörlük bölümünü bitirdim. Lisansımı aldıktan sonra kısa sürede birincilikler kazandım. Atlarla duygusal bağ kurabildiğim için başarılı olduğuma inanıyorum. Kazandığım başarılar erkek meslektaşlarımı da şaşırtıyor" dedi.
 
"AT ANTRENÖRÜ OLMASAYDIM ÇOCUK DOKTORU OLURDUM"
 
Türkiye Jokey Kulübü ailesinin her geçen yıl büyüdüğünü ve bu camiaya hizmet eden binlerce kişinin ailesine baktığını belirten 28 yaşındaki Gözde Gökmen, "Bana küçük yaşlarda ne olmak istediğimi sorduklarında, doktor olmak istediğimi söylerdim. Ancak, atlara karşı da inanılmaz bir sevgim vardı. Kendi kararlarımı verecek yaşa geldiğimde atlara yakın olmak istedim. Bunun için Kocaeli Üniversitesi Kartepe Meslek Yüksekokulu At Atrenörlüğü bölümünü bitirdim. Türkiye Jokey Kulübü'nden lisansımı aldıktan sonra antrenörlük yapmaya başladım. Hem atlara yakın oldum, hem para kazanmaya başladım. Ailem de beni destekliyor. At antrenörü olmasaydım çocuk doktoru olacaktım" diye konuştu.
 
"İSTEDİĞİM KIYAFETİ GİYEMİYORUM"
 
Kendisi gibi at antrenörlük bölümünü bitiren çok sayıda bayan arkadaşı olduğunu ama farklı alanlarda iş yaptığını belirten Gökmen, "Parmakla gösterilecek kadar az bayanın hipodrom sahalarında. Hipodromda bayan antrenörlük yapmak gerçekten çok zor. Hipodromda erkek hakimiyeti var. Giydiğim kıyafetlerime, davranışlarıma çok dikkat ediyorum. Atçılık camiasında çok daha fazla bayanın olması gerektiğine inanıyorum. At sevgimi hiç bir şey engelleyemez" şeklinde konuştu.