Honda Kocaeli Bayisi'nde yaşadıklarından dolayı şikayetçi olduğunu söyleyen Ahmet Bey'in yaşadıklarını şöyle ifade etti;

"2017 model Civic Elegance eco aracım var. Aracımı Kocaeli Haldız'dan aldım. 40.000 bakımı için Haldız servisine bıraktım. 40.000 bakımda subap ayarı var dediler. Aracınızı sabahtan bırakın ayar yapabilmemiz için motorun soğuması gerekiyor dediler. Aracı sabahtan dedikleri gibi bıraktım. Akşama doğru hazır dediler aldık. Yaklaşık 4500 km gittikten sonra aracın motor yağ ikaz ışığı yandı. Sonra aracı kenara çektim. Bu arada Aydın'a tatile gidiyorum yoldayım, üstelik pazar günü sabah saat 09.30 her yer kapalı. Sonra kaputu açıp motor yağına baktım. Motor yağ çubuğu hiç yağ göstermiyor.

"USTA ARAMAYA BAŞLADIK"

Motor içindeki yağ motorun sağ tarafına şanzıman üzerine akmış. Hemen bir telaşla benzinlik bulduk. İçine 3.5 litre yağ koyduk motora. Sonra acaba motor karter kapağı mı kırıldı dedik baktık sağlam. Artık ustaları aramaya başladık. Şunu yap bunu yap dediler. Sonra baktık motor üst kapağının sağdaki iki vidası gevşek. Zaten motor şanzımanına motor yanına motorun ya contasından ya da üst kapağından gelir dediler. Bana subap ayarı yaptırdın mı dedi bizim ustalar. Evet dedim 40.000 de yaptılar. Ayar yaparken ya contayı tam oturtmamış ya da motor kapağını tam sıkmamışlardır dedi. Sonra korku ve telaşla motor yağını koyup tatilimize devam ettik.

"YA DAHA KÖTÜSÜ OLSAYDI?"

Tabi bu arada gözümüz motor yağ ikaz ışığında acaba hala yağ kaçırıyor mu diye. Sonra tatil bitti Honda Haldız'a durumu anlattım. Motor yağ kaçırıyor bunun da sizin subap ayarını yaptığınızdan sonra olduğunu düşündüğümü söyledim. Çünkü bakımdan önce arabada hiçbir sorun yoktu. Getirin bakalım dediler. Götürdüm arabaya baktılar. Oradaki B*** bey servis işçilik hatası olduğunu söyledi. Hemen içindeki yağı değiştirdiler. Hatayı kabul edip ilgilendiler ama ya daha kötüsü olsaydı. Yolda kalsaydık. Arabada eşim ve çocuğum var. Tatile gidiyorum.

"KARŞILAŞTIĞIMIZ DURUM ORTADA"

Daha otele gidemeden çekici üzerinde evime geri dönecektim ve aracın motorunu elimize alacaktık. Sonra uğraş motoru yaptıracağım diye servisle kavga et mahkemeye ver. Araçsız kal. Biz daha güvenilir diye dışarıda 500-600 TL yapılan bakımları serviste 1800-2000 TL'ye yaptırıyoruz. Daha özenli titiz yaparlar diye. Bir de araç garantisi devam etsin diye. Ama karşılaştığımız durum ortada. Biz ucuz atlattık. Artık aracımda motorda yağ kaçağından dolayı bir arıza gelirse Haldız sorununuzu çözeriz diyor ama biraz zaman geçince ilgilenmeyeceğine eminim."