Antalya’ya atanan Gebze Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı için bu gece Bayramoğlu Resort Otel’de Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Şamil İnan ve adliye çalışanları tarafından veda gecesi düzenlendi.

Geceye Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Darıca Kaymakam Vekili Ahmet Karaaslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Mehmet Tosuner, Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemil Tuğtekin,  Yargıtay üyesi Hasan Kara,Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, Gebze Jandarma Komutanı Emre Doğangüzel, Gebze Adliyesi İdari İşler Müdürü Abdullah Etli, GTO Başkan yardımcısı Sedat Mican, DOSB Başkanı Mustafa Türker, İMES Müdürü Direnç Özdemir, GESİAD Başkanı Mehmet Zenginer, KONSİAD Gebze Şube Başkanı Muzaffer Koşan, Çayırova Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, kurum müdürleri, hakimler, savcılar ve adliye çalışanları yer aldı.

EŞİ İLE BİRLİKTE KATILDI

Antalya’ya atanan Başsavcı İbrahim Bağcı, onuruna düzenlenen geceye eşi Nesrin Bağcı ile birlikte katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Şamil İnan, “Memuriyetin garip bir cilvesi istediğiniz yerde değil istenilen yerde görev yapmaktır. Uzun yıllar beraber görev yaptığımız İbrahim Bağcı’nın Gebze’deki görevi sona ermiştir. Buradan ayrılıyor olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak terfi etmesinin sevincini yaşamaktayız. Şimdiden hayırlı olsun. Bizleri unutmasın Güle güle gidiniz bahtınız açık olsun” dedi.

ANTALYA’DA GÖREV YAPMAK YAKIŞIR

Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Başsavcı İbrahim Bağcı’ya yeni görevinde başarılar dileyerek, “Bu tip tayinler hep hüzün hakimdir. Ancak güzellikler bunu bastırır. Sevinci ön plana çıkarır. Sayın İbrahim Bağcı’ya Antalya’daki görevinde başarılar diliyorum. Benim başsavcıma Antalya’da görev yapmak yakışır” diye konuştu.

EŞİMİN İÇİNE DOĞDU

Alkışlar eşliğinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Başsavı İbrahim Bağcı, atama öncesinde yaşanan ilginç anı  anlatarak, “Eşim Nesrin Hanım içimde bir his var kararname çıkacak dedi.  Bir gün sonra internetten HSYK’nın sitesine girdiğimde listede adımın olduğunu gördüm. Sonra eşime Denizli’ye atandım dedim. O da şaşırdı. Denizli Başsavcısı hasta olduğu için görevinde kalmak istedi sonra Antalya’ya atamamız kaydırıldı” dedi.

ÇOM İYİ İNSANALRLA TANIŞTIM

10 yıldır Gebze’de görev yaptığını ifade eden Bağcı, “2003 yılında Gebze’de göreve başladım. 10.5 yıldır burada çalıştım. Çok kaliteli bir adliye personelimiz var. Gebze’de çok iyi insanlarla karşılaştım” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başsavcı İbraihm Bağcı ve eşi Nesrin Bağcı’ya çeşitli hediyeler takdim edildi. Bağcı, eşi ile birlikte tüm masaları dolaşarak konuklarla tek tek vedalaştı.