Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği üyeleri, içkili mekanlara yönelik uygulanan baskıların artası ile ilgili düzenledikleri basın açıklamasında sonuna kadar direneceklerini söyledi. Şahabettin Bilgisu Caddesi Otel Asya karşısındaki Space Bar’da gerçekleşen basın açıklamasına; Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Tom, yönetim kurulu üyeleri Emre Kutluer, Serkan Güyük, Hasan Tahsin Aydınlar ve üyeler katıldı.

YASA DIŞI İŞ YAPMIYORUZ

Dernek üyelerini adına basın açıklamasını okuyan Yusuf Ziya Tom yasa dışı bir iş yapmadıklarının altını çizerek, “Şehrimizdeki eğlence yerleri yatırımcıları olarak 2013 yılı yaz döneminde dernekleşmeye başladık. Valiliğimizin Dernek İl Müdürlüğü tarafından başvurumuzun kabul edilmesi üzerine Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği adıyla derneğimizi kurduk. Derneğimizi kurarken asli amacımız dernek üyesi yatırımcıların resmi ve gayri resmi makamlar ve kişilerle olan anlaşmazlıklarını sulh yoluyla çözmek, ayrıca hizmet kalitemizi belirli standartlarda daim olarak tutmak için çalışma yapmaktı. Nitekim bu minvalde dernek olarak hem şehrimizin resmi makamları hem de kendi aramızda bir takim görüşmeler yaptık. Bunların bir kısmından kamuoyu basın aracılığıyla haberdardır” dedi

DENETLEMELERE KARŞI DEĞİLİZ

Eğlence yerlerinin içkili mekanlar olduğunu hatırlatan Tom, “Derneğimiz üyeleri şehrimizin içkili mekanlarına sahiptir. İçkili mekanlar genel olarak şehrimizin mülki amirliği tarafından asayiş bakımından, belediye tarafından ise ruhsat, sıhhi koşullar, çalışma saatleri, çevresel değerlendirmeler gibi kıstaslar referans alınarak sürekli olarak denetim ve kontrol altına alınmaktadır. Mülki amirliğin ve belediyenin denetim ve kontrol bakımından eğlence yerlerini disipline etmesi elbette doğru ve yerindedir. Fakat gelin görün ki kazın ayağı kimi zaman böyle olmamaktadır. Belediye ruhsat verdiği bu işletmeleri kırmızı bölge denilen bir alana toplamış bulunmaktadır. Dolayısıyla bu alan dışında yeni işletme açılmasına izin vermemektedir ya da Turizm Bakanlığı onayı olmaksızın yeni işletme açılmasına göz yummamaktadır. Eğlence yerleri denetimi ve kontrolü denetçiler ve kontrolörler açısından böylece oldukça kolaylaşmış olmasına rağmen, bu kolaylık olumlu değil olumlu yönde gelişmektedir” dedi.

MÜŞTERİLER TEDİRGİN OLUYOR

Mekanlarının günün her saati denetçiler tarafından basıldığını söyleyen Tom, “Sık sık müşterilerin en yoğun olduğu saatlerde denetimler yapılmakta, bu denetimlerde gürültü ölçümünden iş yeri açma kapama saatine, sigara yasağından sıhhi koşul denetimine, asayiş ve uyuşturucu sorgulamasından bir çok şeye uzun uzun bakılmakta işletmeciler ve müşteriler tedirgin edilmektedir. Eğlence yerleri yatırımcıları olarak yaşadığımız bu sürecin giderek üzerimizde bir baskı oluşturmaktan öteye geçtiğini kamuoyunun bilmesini isteriz. İşin açıkçası içki satışı yapan büfe, bayii ve marketlerin henüz bir genelge ile bile düzenlenmediği bilinen sırf içti satışına getirilen satış zaman sınırlaması dolayısıyla başına gelenlerin aynen bizlerin de başına gelmesinden korkmaktayız” ifadelerini kullandı.

5 BİN–100 BİN TL ARASI CEZA

Denetimler esnasında mekanlara 5 bin ile 100 bin TL arasında cezaların kesildiğini söyleyen Tom; “Elbette korkumuz bir niyet okumasına dayanmamaktadır. Mekanlarımızda eğlenen tüm müşterilerimizde ifade ettiğimiz bu şeylere tanıktır. Amacımız denetim ve kontrolden azade olmak değil, baskıya dönüşen çabalarla daha fazla yatırımlarımızı koruyamayız. Özellikle dikkat edilmesi gereken konu; yatırımlarımızı ticari olarak koruyamıyor değiliz. Aksine bir takım ticaret dışı mücadeleler nedeniyle bu vehimlere kapılıyoruz. Derdimiz kimseye tekil olarak suçlamak değil. Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği olarak sadece yatırımcılarımızı ve bizimle mekanlarımızı donatan dostlarımızın kaygılarını dile getirmek ve ortada olan gelişmeler hakkında sizleri bilgilendirmektir. Sorumluların bu kaygılarımızı gidereceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.