Yerel seçimlere günler kala AK Parti Dilovası, seçmenlere tek tek ulaşarak gıda kartı ile para dağıtıyor iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Dilovası'nda kaybetme telaşına giren AK Parti, "oy verme” sözü karşılığında halka market alışveriş kartı dağıtmaya başladı.  
 
31 Mart seçimlerinin kıran kırana geçmesi beklenen Dilovası’nda 3 dönemdir belediyeyi elinde tutan AK Parti’nin şansı, bir öncesi seçimlere oranla daha az.

Türk seçmenin İYİ Parti adayı Emin Yılmaz kanadında kenetlendiği ilçede Kürt seçmenlerde DEM Parti adayı Mustafa Avcı saflarında yer alıyor. İlçenin bir diğer dinamiği olan Dilovası kurucu Belediye Başkanı merhum Ercan Dalkılıç’ın sevenleride Dalkılıç’ın yeğeni Saadet Partisi adayı Hasan İnci’yi destekliyor.

31 Mart seçimlerini kaybetme korkusu yaşayan AK Partililer, kentte seçim öncesi vatandaşlara market kartı ile destek toplamaya çalışıyor.

Bazı AK Partililerin, kapı kapı gezerek "oy verme” sözü karşılığında halka market alışveriş kartı dağıttı öğrenildi.
 
 
AK Parti’lilerin teklifte bulunduğu Dilovası’nda Zeynep Ertuş, yaşananları Mezopotamya ajansına anlattı.

Turgut Özal Mahallesi’nde ikamet eden Ertuş, AK Parti'lilerle karşılaştığını belirterek, "Marketten eve dönerken kapıya birilerinin geldiğini gördüm. O esnada AKP çalışanı olduklarını bilmediğim bu kişiler, anneme 500 liralık BİM kartı çeki uzatıp ‘gidip kendinize alışveriş yaparsınız’ dediler. Ardından bana da bin liralık daha çek uzattılar. Ben her iki kartı aldığımda ise, ‘Kuran üzerine el basıp bize oyunuzu vereceğinizi söyleyeceksiniz’ dediler” sözleriyle yaşananları anlattı. 
 
KARTLARI VERMEDİLER
 
“Bizim şerefimiz satılık değil size oy vermeyiz” şeklinde tepki gösterdiğini aktaran Ertuş, gösterdiği tepki üzerine AK Parti'lilerin kartları vermediklerini ve aynı amaçla farklı evlerin kapısını çaldığını söyledi. Ertuş, "Bu tarz çalışmaları her seçim yapıyorlar. Hatta seçim akşamına kadar da mahallelere gidip sadece market kartıyla da yetinmeyip para da teklif ediyorlar" dedi.
 
Ertuş’un videosu sosyal medyada viral oldu.

İşte o video için tıklayın