İl Genel Meclisi’nin Aralık ayına ait ikinci birleşimi Valilik 100.Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıyı İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç yönetti. Kasım ayı toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiş olan 1 adet araç satın alınması hakkında il özel idare teklifi ile ilgili adı geçen komisyonca düzenlenen rapor görüşülerek karara bağlandı.

SULAMA GÖLETİ YAYGINLAŞTIRILSIN

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Recep Şenol Kandıra’da bulunan Sulama Göleti hakkında konuştu. Şenol, “Gölet sulanabilir bölgeye hayat verdi. Şu anda o bölgede 2 ürün alınabiliyor ve maddi anlamda da vatandaşların geliri arttı. DSİ ve Büyükşehir tarafından bu bölgeye bir depo yapılması ve diğer su gitmeyen bölgelerinde bu sulama göletinden yararlanması gerekiyor” dedi. CHP’li Erdal Baş ise Kartepe’nin sıkıntılarından bahsederek, “Kartepe’nin sıkıntıları bitmiyor. Cengiz Topel’de uçaklar 3 günde bir kalkıyor. Aktarmalı seferler olduğu için vatandaşlar ilgi göstermiyor. Bu proje siyasi bir şov için yapıldı. Teleferiğin ismi 5 yıldır evraklarda bile geçmiyor” dedi. Baş’ın ‘Doğalgaz’ı biz yaptık siz sattınız’ ifadelerini kullanması ise gerginliğin artmasına neden oldu.

SİYASİ ŞOV DEĞİL HİZMET

AKP Başkan vekili Celal Özkaraaslan “siyasi şov değil, bu bir hizmettir” şeklinde konuştu. Kartepe’de yapılan hizmetlerin AKP döneminde yapıldığını vurgulayan Celal Özkaraaslan, “Derbent’te 10 yıl önce sağlık ocağını ve ilkokulunu biz yaptık. Derbent’te doğal gaz projesini biz getirdik. Aynı şeklide asfaltını da biz getirdik. CHP döneminde yapılmayan icraatlar bizim dönemimizde yapıldı. Yapılan hizmetler yanlış ise bu millet ona göre oy kullanır. Seçim sandığı geliyor varsa ortada bir yanlış, millet o yanlışı düzeltir” diye konuştu. Meclis başkanı Kılıç ise Belediyenin sorumluluğunda bulunan işlerin burada konuşulmasının yeri olmadığı ve Belediye Meclisinde tartışılması gerektiğini hatırlattı. Toplantı AKP ile CHP’li meclis üyelerinin söz düellosu ile sona erdi.