Çayırova Belediyesi yılın ilk meclis toplantısı Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş başkanlığında bugün yapıldı. 14 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında Denetim Komisyonu için önerilen isimler arasında Saadet Partisi’nden hiçbir meclis üyesinin olmaması sinirleri gerdi. Saadet Parti’li meclis üyesi İlhami Bayrak söylemleriyle meclise damgasını vurdu. 2013 yılı Denetim Komisyonu’nda yer alan İlhami Bayrak, “Demek ki yaptığımız denetimler birilerinin canını yakmış olmalı ki 2014 yılı Denetim Komisyonunda yer verme gereği duymadılar” dedi. Bayrak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde bizim denetimlerimizi beğenmeyebilirsiniz ama bunu halk belirleyecektir. Denetim Komisyonunda olmadığımız için üzülecek değiliz. Allah rızası için görev yaptık” diye konuştu.

NAMUSSUZLUK OLDU BUNLARI DA İNCELE

Saadet Parti’li meclis üyesi İlhami Bayram mecliste yapmış olduğu konuşmasında Akbaş’a fena yüklenerek şunları söyledi:“AK Partili meclis üyesi arkadaşlar bana gelip belediye şöyle namussuzluklar oluyor. Bunu da incele diye söylemlerde bulundular. Bu birilerini incitmiş olmalı bu yıl adımız yer almadı. Ama en kısa zamanda halkımız sizlere gereken cevabı verecektir”

HALKI COPLATTINIZ

“Hakkınızda 11 tane soruşturma var bunlar şuan bekletiliyor. 1 tanesinden ise yargılanıyorsunuz. Sahte belgelerle belediyeyi soydunuz. Bunların hepsini basına sunacağız. 7 milyonluk seramikleri 104-105 milyona belediyeye aldınız. 5 TL’ye mal olacak pankart fiyatı için 25 TL ödediniz. Makam araçları promosyon deyip 600 bin TL ödediniz. 1 günde 33 bin TL yemek faturası ödediniz. Kalamarlı yemeklere 960 bin TL ödeme yaptınız. Kenyalılar Çayırova’da koşacak diye trilyonları birilerine peşkeş çektiniz. Bunları halkın menfaati için mi yoksa saltanat sürenlerin menfaati için yaptınız.”

İHALEYİ NEDEN İPTAL ETMEDİNİZ

“Emek –İnönü Mahallesi halkını coplatıp, mahkeme kapılarına ittiniz. Bir gün bu insanları karşınıza alıp konuşmadınız. 30 küsur milyon bütçe hesapladınız gözle görülür ne yaptınız. Belediye tadilatı için yaptığınız ihaleye tek firma katılmasına rağmen neden ihaleyi iptal etmediniz. Asansör ihalesinin fiyatını açıklar mısınız?. Siz iyi niyeti su istimal ettiniz. Şuan düştüğünüz çukurdan çıkamaya çalışıyorsunuz. Ayakkabı kutularında dolarlar istifleyen insanlarsınız. Başbakanı arkadan hançerlediniz” dedi.

Saadet Parti’li meclis üyesi İlhami Bayrak’ın bu söylemlerinin ardından oldukça sinirlendiği gözlemlenen Başkan Akbaş, “Burası bir hukuk ülkesi eğer elinizde belge varsa gider suç duyurusunda bulunursunuz” demekle yedindi.