AK Parti Dilovası İlçe Başkan Adayı İlhan Yıldırım’ın listesi'nde dikkat çeken ayrıntı bir önceki dönemlerde görev alan isimlerden oluşmuş olması ve başkanlığa aday olan isimlerin yönetimde yer alması oldu..

BEN BAŞKAN ADAYIYIM DİYENLER YILDIRIM'IN LİSTESİNDE 

AK Parti Dilovası İlçe Başkanı olan Osman Akbulut'un aday olup olmayacağı kesinlik kazanmadığı zaman içerisinde bende başkan adayım diyen Mahmut Kocabay, İlhan Yıldırım'ın yönetiminde yer aldı. Bir diğer başkan adayı ise ilçe ana kademe yönetim kurulu üyesi Veysi Akyol'da İlhan Yıldırım'ın listesinde yer almayı bildi.

AK Parti Dilovası'nda ben başkan adayıyım diyenleri ödüllendiren İlhan Yıldırım, bundan sonraki ilçe başkanlığında bende adayım diyenlerin sayısını bu hareketiyle arttırmış olacak. Böylece AK Parti'de ilçe yönetimine girmek isteyenler önce AK Parti ilçe başkanlığına aday olamaları gerekiyormuş izlenimleri yarattı.

Yeni yüzler tercih etmeyen İlhan Yıldırım, listesinde eski meclis üyeleri ve eski isimlerden oluşan bir yönetim listesi hazırlaması AK Parti'de yeni isimlere kapılarını kapatmış izlenimi verdi.

ESKİ BAŞKANLAR YÖNETİMDE

Yaş sınırı nedeniyle vedaya hazırlanan AK Parti Dilovası İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarıca (32), AK Parti Dilovası İlçe Gençlik Kolları eski başkanlarından Suat Şık'da İlhan Yıldırım'ın listesinde yer aldı.

HAMZA ŞAYİR'İN AVUKATI YÖNETİMDE

Siyaset kulislerinde Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in avukatı Fevzi Karataş'ın ismide Dilovası ilçe başkanlığı için konuşuluyordu. Başkan adayı olamayan Fevzi Karadaş ilçe yönetiminde kendisine yer bulmayı bildi.

''KÜRT'' KELİMESİNDE RAHATSIZ OLAN MERAL YÖNETİMDE

Kürt” kelimesinden rahatsız olduğu için ilçenin adını değişmesini isteyen Fatih Meral, Dilovası ilçesinde çoğunluğu Kürtlerden oluşan vatandaşlardan oy alarak Dilovası'nda seçimi nasıl kazanabileceği şimdiden merak ile bekleniliyor.

FATİH MERAL NE DEMİŞTİ?

Gümüşhane’nin “Kürtün” adlı ilçesinin ismi zamanında, AK Parti Dilovası ilçe yöneticisi olan Fatih Meral'i rahatsızlık etmiş ve sosyal medya hesabında Fatih Meral yaptığı paylaşımda şu sözlere yer vermişti.

“İsim kesinlikle değişmeli, çok geç kalınmış bir PROBLEM. Bu özellikle gurbette yaşayan vatandaşlarımız için “Kürtünlüyüm” dediğin zaman karşı tarafın aklına hemen bunlar Kürt ismi geliyor. Belediye güzel bir anket çalışmasından sonra değişmeli. Örnek: Ulukent, Köprübaşı, Yaylakent, Gölbaşı, Suşehri gibi isimler olabilir” dedi. Fatih Meral’in bu paylaşımı Dilovası’nda yaşayan Kürt vatandaşları tarafından tepkiye yol açmış ve Dilovası'nda gelen tepkiler sonrası o paylaşımı daha sonra sayfasından kaldırmak zorunda kalmıştı.

İŞTE İLHAN YILDIRIM'IN YÖNETİMİ

İlhan Yıldırım, Fevzi Karadaş, Abdulvahap Yılmaz, Burçin Taşdemir, Büşra Güçlü, Celil Baş, Cemil Daşdemir, Emirhan Topçu, Emre Sarıca, Fatih Meral, Fazıl Korkmaz, Halis Adıgüzel, Kadir Teke, Mahmut Kocabay, Nuri Toltar, Özkan Uğur, Ramazan Esmeray, Saim Diker, Suat Şık, Veysi Akyol

İLHAN YILDIRIM KİMDİR?

1997-2001 Fazilet Partisi Gebze İlçe Gençlik Başkan Yrd.

2002-2006 AK Parti Dilovası Belde Başkan Yardımcılığı

2006-2008 AK Parti Gebze İlçe Başkan Yardımcılığı

2008-2014 AK Parti Dilovası Kurucu İlçe Başkanı

2015-2018 AK Parti İl Disiplin Kurulu Üyeliği

2018- AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Darıca Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Üyeliği yapmıştır.