Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, kendisini siyasi konularda eleştiren CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir’e yüklenmiş, Ben Ankara’da ilçemize güzel projeleri kazandırmak için kapı kapı dolaşırken, burada ki ilçe başkanı bizleri tekne gezilerinde zannederek eleştiriyor. Biz ilçemiz için canla başla çalışırken kendileri sadece kendisini tatmin etmek için sosyal medyadan atıp tutuyor. İlçe başkanına söylüyorum. Sen önce kızını ikna et. Kendin CHP Dilovası ilçe başkanısın, kızın SP’den Dilovası meclis üyesi. Bu ne tezatlıktır.” açıklamasında bulunmuştu.

Şayir'e cevap SP Dilovası Meclis Üyesi İnci Aydemir’den geldi.

Aydemir Başkan Şayir’in siyasi geçmişini hatırlatarak, Hamza Şayir’in önce kendisini ikna etmesi gerektiğini söyledi.

İnci Aydemir’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kamuoyuna duyurulur. Bugün haber sitelerinde yer alan “Önce kızını ikna etsin” haberi üzerine açıklama yapma gereği duyuyorum. Şahsım İnci AYDEMİR, Cumhuriyet Halk Partisi resmi üyesiyim aynı zamanda Saadet partisi Meclis üyesiyim. Seçim ittifakında Saadet partisi altında birleşen Dilovası muhalefeti %48 gibi yüksek bir oy oranı alarak halktan karşılık bulmuştur. İttifaklar seçimin doğasında olduğu gibi demokrasinin de zenginliğidir.

Aynı zamanda her birey kendinden mesuldür. Kişiler kendilerini bağladığı gibi kimse ailesi veya başka birinin tercihine karışamaz. Beni ve babamı bunlarla ithafeden Belediye Başkanı Hamza Şayir, zamanında HADEP gençlik kollarında çalışmış olup, daha sonra MHP gençlik kolları başkanlığı yapmıştır. Sonraki dönemde AKP ilçe başkan yardımcılığı ve belediye başkanlığı yaptığı herkesin malumudur. Hatta seçim sürecinde yaptığı ev ziyaretlerinde “Ben AKP-MHP çatı adayıyım” demesi durumu daha çarpıcı hale getirmiştir. Bütün bu durumlar göz önüne alınınca Sayın Hamza Şayir’in önce kendini “ikna” etmesini tavsiye ediyorum. Kendisinin muhalefet blokunu parçalamaya çalıştığını görerek bu duruma müsaade etmeyeceğimizi bildirmek istiyorum. Dilovası muhalefeti bir bütün olarak Dilovası’nın haklarını savunmaya devam edecektir.”.