İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği ve mahalle sakinleri bugün Kocaeli’ye gidip Başkan Akbaş hakkında Kocaeli İdari Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunacaklar.

İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği ve mahalle sakinleri Başkan Akbaş’ı proje kapsamında kendilerini muhatap almadığı için mahkemeye veriyor. Dernek üyeleri ve mahalle sakinleri bugün iki otobüs Kocaeli’ye gidip Başkan Akbaş hakkında Kocaeli İdari Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunacaklar.

5 YILDIR NETİCE YOK

2009 yılında gündeme gelen ve aradan geçen 5 yıla rağmen bir netice alınamayan Korkak Dere Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yine hararetli günler başlıyor. En son ki meclis toplantısında SP ve CHP’li meclis üyeleri projenin iptalini istemişti. Meclis üyesi sayısı olarak üstünlüğü elinde bulunduran AK Partili meclis üyeleri projenin iptalini kabul etmemişti. Başkan Akbaş ise halka rağmen kentsel dönüşüm yapmayacaklarını ifade etmişti.

AKBAŞ MAHKEMELİK OLUYOR

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yaşanan bu son gelişmelerden sonra İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği ve mahalle sakinleri atağa geçti. Kendileriyle görüşmeyen ve kendilerini muhatap bile almayan Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş hakkında Kocaeli Savcılığına suç duyurusunda bulunup, Kocaeli İdari Mahkemesine ‘kendilerini muhatap almadıkları için ve Korkak Dere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin iptali için dava açacaklar.

Başkan Murat Koca, “Yeterli imzayı topladık bugün iki otobüs Kocaeli’ye gidip bize yıllardır kan kusturan Başkan Akbaş hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hakkımızı adalet önünde alacağımızı düşünüyorum” dedi.