AKP’de ilçe belediye başkanlarının açıklanması için Ankara’ya gelen heyet, Genel Merkez’deki törenin ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a konuk oldu.

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,

12 ilçenin ilçe başkanları, milletvekilleri ve kadın ve gençlik kolları başkanlarını Bakan Işık, öğle yemeğinde ağırladı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın altında imzası olan listenin tüm teşkilatların listesi olduğunu söyleyen Bakan Işık, genel merkezin en uygun olan adayı tercih ettiğine inandığını belirtti.

“EN ZOR SÜREÇ ADAY BELİRLEMEDİR”

Kocaeli’deki ilçe belediye başkan adaylarının artık belli olduğunu söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Fikri Işık, “Adaylarımız kentimize ve partimize hayırlı olsun. 30 Mart’a kadar tüm teşkilat ve partimize gönül verenlerle çok iyi bir şekilde çalışacağız. 13 belediyenin kazanmanın gururunu 30 Mart’a yine yaşayacağız. Partilerin en zor süreci yerel seçimlerdir. Partilerin en zor süreci de aday belirlemesidir. Partimizde aday adayı sayısı 100’ün üzerindeydi. Tabi her ilçede bir aday oluyor. Bu nedenle genel merkezimiz çok sıkı bir çalışma yapıldı. Her ilçe tüm detayları ile değerlendirildi” dedi.

“GÖNÜL KIRIKLIĞI ELBET OLUR”

30 Mart’a, seçim sonuçlarının açıklanana kadar çalışmak gerektiğini söyleyen Işık, tüm teşkilatların üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yapacağına inandığını söyledi.

Bakan Işık, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

“- Gönül kırıklıkları oluşur. Siyasette her zaman en iyi yoktur, en uygun olanı vardır. Genel merkezimizin en uygun adayı belirlediğini düşünüyorum. Tüm aday adaylarımıza ve belediye başkanlarımıza çok teşekkür ederiz. Aday gösterilmeyen arkadaşlarımız hiçbir zaman yüzümüzü kızartacak bir şey yapmadı. Görevlerini layığı ile yerine getirdiler. 30 Mart’a kadar arkadaşlarımız görevlerinin başında olacak. Seçim çalışmalarına da inanıyorum ki destek vereceklerdir”