Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), en fazla işbaşı eğitim programı yaptığı hastaneler, fabrikalar ve firmalarla, işbaşı eğitim programını anlatmak için yaptığı buluşmalar kapsamında VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’ni ziyaret etti. Toplantıya; İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, VM Medical Park Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Temel, Misafir Hizmetleri Müdürü Melih Bayrak, İnsan Kaynakları Müdürü Tülay Şiviloğlu, Kurumsal Pazarlama Müdürü Züleyha Abdülbakioğlu ve İŞKUR aracılığıyla hastanede çalışan personeller katıldı.

 
HEDEFİMİZ 5 BİN KİŞİ

Toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, “İş başı eğitim programı işveren, iş arayan açısından çok faydalı bir programdır. İşverenler ihtiyaç duyduğu personeli maliyetsiz bir şekilde yetiştirmekte, iş arayanlar da mesleki deneyim kazanmaktadır. İşbaşı eğitim programı, kuruma kayıtlı işsizlerin yine kuruma kayıtlı işyerlerinde, daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini veya mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla işyerlerinden ve katılımcı adaylarından gelen talepler doğrultusunda belirlenen şartlara uyulmak kaydıyla düzenlenebilir. 2015 yılında 3 bin 036 kişi işbaşı eğitim programından faydalanmıştır. 2016 yılında hedefimiz 5 bin 500 kişiyi programdan faydalandırmaktır. Ocak ayından itibaren bin 810 kişilik işbaşı eğitim programı başlatılmıştır” dedi.

VM MEDICAL PARK 212 KİŞİ ALDI

İŞKUR tarafından yürütülen iş başı eğitim programı kapsamında VM Medical Park Kocaeli Hastanesi, 1 Temmuz 2015 tarihinde 146 kişi, 27 Ocak 2016 tarihinde 27 kişi ve 2 Mart 2016 tarihinde 39 kişi olmak üzere toplam 212 kişi işbaşı yaptı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Temel, İŞKUR ile birlikte çalıştıkları için mutlu olduklarını, kurum olarak Kocaeli istihdama her zaman açık olduklarını söyledi.