Halkın Sesi Gazetesinin haberine göre, Filyos Projesiyle birlikte nehrin etrafındaki bakmaya doyamadığımız tarımsal arazilerin beton yığınına döneceğini belirten Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk "Filyos'ta yeni bir Dilovası oluşuyor" dedi.

Doğayla birlikte hayvanların yaşam alanlarının da yok olduğunu ifade eden Öztürk, "Dünyanın "su ve gıda" krizini konuştuğu günlerde, Filyos Projesi denen planlamanın kıvrıla kıvrıla akan Filyos Irmağı'nın sedde ile cendere içine alınarak etrafındaki bakmaya doyamadığınız topraklar üzerine beton dökülerek endüstriye açılmasından ibaret bir oldubitti olduğunu biliyor musunuz? Zonguldak bölgesinin tek tarımsal toprağı üzerinde, en önemli su kaynağının çevresinde yeni bir Dilovası oluşuyor... Ve biz susuyoruz sadece" dedi.

 

 

Dilovası'nda sanayi tesislerinin yarattığı hava kirliliği ile uzun yıllar anıldı. Sanayicilerin gerekli önlemleri almadığı, göçün her geçen yıl arttığı Dilovası'nda kanser vakaları sıralamasında ilk sıralarda yer almıştı.

Kocaeli'nin en sakin ve suç oranının en düşük olduğu Dilovası “Kanser Ovası, Çöp Ovası” olarak anılırken, şimdide ''Gay Ovası'' olarak anılıyor. Dilovası'nın tarihine ve imajına bu kara lekeyi süren ''Gay Ovası'' sıfatının mimarı, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'e tepkiler ulusal basın ve youtuber ile devam ediyor..

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in Kanada'ya iltica eden gençlere ''gay'' ifadelesi sonrası Dilovası'nda geçen hergün istifa tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor

İşte o yorumlar;

 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in Kanada'ya iltica eden gençlere ''gay'' ifadelerine karşılık dün Dilovası Belediyesi önünde yaklaşık 200 kişi toplandı.

Hamza Şayir'in skandal açıklaması sonrası Dilovası'nda istifa sesleri çığ gibi büyümeye başladı.

Basın açıklması yapılacak olan alanda yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü...

Basın açıklmasında söz alan Dilovası Meclis üyesi İnci Aydemir şu açıklamalarda bulundu.