Siyasi hayatında çok hızlı parti değiştirmesi ile bilinen Ömer Faruk Başaran, CHP'den Kocaeli Milletvekili aday adayı olması sonrası listede yer bulamayınca bu sefer safını AK Parti'ye çevirdi.

Ömer Faruk Başaran, AK Parti ve MHP’de siyaset yapmaya çalışmasına rağmen beklediği ilgiyi bulamayanınca, Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı yapmış ve gaflarıyla gündemde yerini almıştı.

MHP Kocaeli milletvekili aday adayıda olan ve kısa bir süre öncesine kadar İYİ Parti’ye de göz kırpan Ömer Faruk Başaran, dedelerinin aktif siyaset yaptığını söylediği CHP’ye sinyal çakması sonrası CHP'den Kocaeli Milletvekili aday adayı oldu.

Siyaset arenasında kendisine beklediği yeri bulamayınca çok hızlı parti değiştirmesi ile bilinen Ömer Faruk Başaran, CHP listesinde yer bulamazsa hangi partiye gideceği merak uyandırması sonrası Ömer Faruk Başaran bu sefer AK Parti'ye tekrar göz kırptı.

CHP listesine girebilseydi Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı için oy isteyecek olan Ömer Faruk Başaran, şimdi de Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

İşte kendi ifadeleriyle Başaran’ın Erdoğan’a destek açıklaması:

“Değerli Dostlarım, Seçimlerden sonra BÜYÜK TÜRKİYE HAREKETİ olarak partileşme süreci ni başlatıyoruz.. Bana hep sordular kime destek olacaksın diye..SEÇİMLERDE KERHEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN demeyi düşünüyorum ciddi ciddi.. Çok düşündüm.. Biz yaparız diyenlerin çok fazla yönetim kapasitelerinin olmadığına bizzat şahit oldum.. MEVCUT İKTİDARI DA ELEŞTİRECEK 1 milyon konu bulabilirim.. AMA BÜYÜK TÜRKİYE HAREKETİMİZ partileşmeden önce SON KEZ ERDOĞAN demek en doğru karar olacak kanaatindeyim. BÜYÜK TÜRKİYE HAREKETİ destekçisi arkadaşlarım serbestler tabiki…”