Hemen hemen herkesin akıllı telefonlara erişiminin olduğu bugünlerde e-kitaplar, akıllı cihazlarımız sayesinde her an okunmaya hazır bir şekilde elimizin altında bulunabiliyor.

Bu başlığımızda incelediğimiz bazı ücretsiz Türkçe e-kitap sitelerini gazetemiz 41havadis.com sizler için derledi..


Geleneksel yollarla kağıda basılmış bir kitapla aynı deneyimi yaşamasak da e-kitaplar, yolculuklarda, toplu taşımada veya herhangi bir yerde bizlere kolaylıkla kitap okuma imkanı tanıyor.

Ama her zaman ücretsiz güvenilir e-kitap indirme sitesi bulmak pek kolay olmayabiliyor.

Sizler için klasik ve alternatif kitapları okuyuculara sunan bazı Türkçe ücretsiz e-kitap sitelerini sizler için derledik. 

Ücretsiz PDF kitap indirebileceğiniz e-kitap siteleri:

Google Play Kitaplar
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı e-Kitap
E-Devlet

Google Play Kitaplar

Android dünyasının en büyük kitap arşivine sahip Google Play Kitaplar’da ücretli olarak satılan kitapların yanı sıra birçok ücretsiz kitap da bulunuyor. 

Oldukça geniş ücretsiz e-Kitap yelpazesi olan Google Play Kitaplar’da sadece Türk yazarların kitapları ücretsiz olarak sunulmuyor. Birçok çeviri esere de ev sahipliği yapan Play Kitaplar’da ücretsiz çeviri kitaplar da bulunuyor. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı e-Kitap
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi siteleri üzerinden başlatmış olduğu e-Kitap hizmeti, daha çok Divan Edebiyatı zamanından eski Türkçe eserlere yer veriyor.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın e-Kitap arşivi ayrıca “Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları Antolojisi” isimli bir seriyi de içerisinde barındırıyor.

İçerisinde “Altay Edebiyatı”, “Kırgız Edebiyatı” ve “Tatar edebiyatı” gibi antolojilerin bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları Antolojisi’nde, bugünkü Türkiye toprakları dışında yaşamış Türk’lerin de edebiyatlarından örnekler bulunuyor.

 

E-Devlet
E-Devlet içerisinde de yine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sunduğu ücretsiz bir e-kitap hizmeti bulunuyor. 17 binden fazla kitaba dijital olarak erişebildiğiniz bu hizmete erişebilmek için E-Devlet’e “Mobil İmza” ve “Dijital İmza” yöntemleriyle giriş yapmanız gerektiğini de belirtmekte fayda var. Yani bu bağlamda sadece E-Devlet şifrenizle giriş yapmak yeterli değil.