İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başiskele’de 1. Derece sit alanı olan bölgeye inşaat yapıldığı iddiasına belediyenin onay verip vermediği ile ilgili konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, konunun muhatabı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın önergesi ve Bakan Özhaseki’ye yönelttiği sorular şu şekilde:

“ Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Basında çıkan haberlere göre; Kocaeli Başiskele Serdar Mahallesi Selahattin Eyyubi Caddesi’ndeki kesin yapılaşma yasağı bulunan ve çivi dahi çakılmasının yasak olduğu 1. Derece Sit Alanı’nda bir inşaatın ulu orta yapıldığı ve uzun aşama kaydedildiği görülmüştür. Fabrika ya da depo amacıyla yapıldığı tahmin edilen inşaatın, Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden habersiz ve izin alınmadan yapılmasının imkansız olduğu bölgedeki vatandaşlar tarafından ifade edilmektedir.


İŞTE ÖNERGEDE Kİ SORULAR
1-Kocaeli Başiskele Serdar Mahallesi Selahattin Eyyubi Caddesi’ndeki kesin yapılaşma yasağı bulunan ve çivi dahi çakılmasının yasak olduğu 1. Derece Sit Alanı’nda inşaat yapıldığı doğru mudur?

2-Basında yer aldığı gibi bu inşaat, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı, aynı zamanda Başiskele Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Başiskele Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı’na mı aittir, değilse inşaatın sahibi kimdir?

3-Yapılaşma yasak olmasına ve 1.Derece Sit Alanı olmasına rağmen söz edilen bölgeye yapılan inşaata Başiskele Belediyesi ya da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından onay verilmiş midir?

4-1.Derece Sit Alanı’na yapıldığı belirtilen inşaatın durdurulması ve sorumlular hakkında işlem yapılması düşünülmekte midir, bu konuda Bakanlık nasıl bir yol izleyecektir?”