Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Tamyüksel şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyemiz maalesef kentimizde el attığı her işi eline yüzüne bulaştırdığı gibi Sağlıkkent konutlarının ihalesini de eline yüzüne bulaştırmıştır.
Malumunuz Büyükşehir Belediyemizin kıymetli Başkanı; büyük bir reklam organizasyonu ile duyurmuştu bu projeyi ve sağlık çalışanlarımızın faydalanacağı bu projeye tüm kent kamuoyu olarak destek vermiştik.
2021 Yılı sonunda Sağlıkkent Konutlarının yapımı ile ilgili olarak ihale düzenlendi ve maalesef o ihale çok da gündem olmadan iptal edildi. Böylesine güzel bir işin arkasından kötü düşünmemek adına, Büyükşehir’in her zamanki beceriksizliği diye düşündük.

ZERAY İNŞAAT’IN PAYLAŞTIĞI İDDİALAR

Her zaman ki beceriksizlik dedik çünkü; Teleferik işinin durumu ortada, Kartepe- Körfez arası söz verilen metro hattının durumu ortada, Metro sözü rafa kaldırılırken söz verilen toplu taşımadaki havuz sisteminin durumu ortada hatta ve hatta İzmit'te Yürüyüş Yolu'nun durumu ortada.
Fakat geçen hafta düzenlenen ihaleden sonra Zeray İnşaatın kamuoyu ile paylaştığı iddialar, bize mevcut durumun beceriksizliği geçtiğini düşündürmeye başlamıştır.
Böyle bir ihalede iki ayrı firmanın, nasıl ve ne şekilde aynı rakamı teklif ettiklerini belki tevafuk belki de tesadüf diye açıklayabilirsiniz.
Lakin; ihaleyi kazanan yandaş firmanın bugüne kadar, aldığı ve bitiremediği işlerin durumu ortada iken ihaleyi düzenleyen kurum adına yapılan, “kazanan firmanın iş bitirmesi yüksekti” savunması da kamuoyunda inandırıcılığı olmayan zorlama ve sığ bir savunma olarak kalmıştır.
Çünkü kamuoyuna yansıyan hali ile şehrimizde ve diğer şehirlerde yaşanan mağduriyetler ve mağdur ifadeleri göz önüne alındığında belki de ilgili firmanın o kurumun ihalelerine girememesi dahi gerekmektedir.

YANDAŞLARA PEŞKEŞ

Yapılan iş kamu vicdanını yaralamış, adeta yandaşı kurtarma operasyonu olarak algı yaratmıştır.
Kartepe'li ve Kocaeli'li hemşehrilerim artık; büyük paralar ve şatafatlı toplantılarla reklamı yapılıp, siyasi rantından faydalanılan daha sonrasında ise iptal edilen projelerden, ihalelerden bıkmıştır.
Mevcut yapıların beceriksizlikleri, artık daha önce ki dönemde eleştirdiğimiz yine aynı partili idareleri dahi aratır hale gelmiştir.
Ne Kartepe ne de Kocaeli sahipsiz değildir. Bu kent, beceriksizliklerinize ve işi bozulmuş yandaşlarınıza peşkeş çekilemeyecek kadar da kıymetlidir. Daha ihale yapmayı beceremeyenlerin, koskoca bir kenti yönetmesini beklemekte nafiledir.”