Körfez Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında Alparslan Türkeş’in vefatının yıl dönümü nedeniyle konuşma yapan MHP Meclis Üyesi Ahmet Topuz’un konuşma yaptığı sırada salondan çıkan İYİ Parti Meclis Üyesi Mehmet Candemir’in ardından Candemir’e, Türkeş’e saygısızlık yaptığı gerekçesiyle tepki gösterildi.

“FİNANSAL İŞLERİM VARDI”
Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Candemir şu ifadelere yer verdi; “Bugüne kadar ki meclis toplantılarının son kelimeleri tamamlanmadan toplantı salonunu terk etmeyen bir temsilci olarak 5 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen Körfez Belediyesi meclis toplantısında Körfez Meclisi bitmek üzereydi, gün içerisinde işlerimin yoğunluğu ve meclis gündeminden dolayı tamamlayamadığım finansal işlemlerim vardı. Termin sürelerinin kapanmasına dakikalar kala, mecburen meclisten çıkarak gerekli telefon görüşmelerini yapma zorunluluğundaydım.

“BİZİ YIPRATAMAZLAR”
Ben meclis odasından çıkmadan Sayın Ahmet Topuz açıklamasını bitirmiştir. Ne Türk Milleti’nin son başbuğu Alparslan Türkeş’e, ne de değerli meclis üyem Sayın Ahmet Topuz’a en ufak bir saygısızlık amacım yoktu. Konu belli çevreler tarafından meclis video kaydı kırpılarak çarpıtılmıştır. Söz konusu olay, değerli yerel basın temsilcilerimize çok farklı aksettirilmiştir. Söz konusu yıpratıcı kampanya nedeniyle büyük üzüntü duymaktayım. Çarpıtılmış konularla Türk Milleti’ne olan sevdamızı sorgulayan farklı zihniyetlerle bizi yıpratamazlar. İYİ Parti’nin ve Millet İttifakı’nın iktidar yürüyüşünü gören ve Türk Milleti’nin gönlünde hareketimizin sevgisini engelleyemeyenler her zamanki alçakça taktiklerine başvurmuşlardır. Böylesi bir konuyla gündemi meşgul ettiğim için kamuoyundan özür dilerim.”