İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kentin birçok noktasında Sevgililer Günü için kalpli figürler hazırlayarak vatandaşlara hatıra fotoğrafı çekilebilecek alanlar oluşturdu. Sevgililer Günü konseptine uygun olarak hazırlanan devasa kar küresi 14 Şubat Pazartesi günü Belsa Plaza önüne getirilecek. İzmit Belediyesi ekipleri, Sevgililer Gününde hatıra fotoğrafı çekilebilmek ve düzenlenecek etkinliklere katılabilmeleri için tüm vatandaşları İzmit Belediyesi önüne davet etti.

LEON SİRKİ ETKİNLİĞİ
İzmit Belediyesi Sevgililer Günü öncesinde kentin dört bir yanını Sevgililer Günü konseptine uygun olarak süsledi. 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Belediye önünde Leon Sirki performans gösterisi yapılacak. 1 saat sürecek olan gösteri 2 seans halinde yapılacak. İlk seans 12.30’da, ikinci seans ise 15.00’da yapılacak.

14 Şubat Sevgililer Günü kim icat etti?

Valentine'nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir.

Sevgililer Günü ilk kez ne zaman kutlandı?

14 Şubat, 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur.

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı?

Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Bu nedenle her yıl 14 Şubat'ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.

Sevgililer Günü hikayesi nedir?

Efsaneye göre hapse giren Valentine, gardiyanın kızına aşık oluyor ve 14 Şubat'ta idama götürülürken "Senin Valentine'ın" imzalı bir aşk mektubu gönderiyor. Tam iki asır sonra ise Papa Gelasius, pagan Roma âdeti ile St. Valentine'i birleştiriyor ve 14 Şubat'ı "St. Valentin Günü" olarak ilan ediyor

Sevgililer Günü Katliamı gerçek mi?

Bir duvara dizilerek polis kılıklı kimliği belirsiz dört saldırgan tarafından vurularak öldürüldüler. Olay, George "Bugs" Moran liderliğindeki İrlandalı North Side ile Al Capone liderliğindeki İtalyan South Side Gang arasındaki Prohibition sırasında şehirdeki organize suçu kontrol etme mücadelesinden kaynaklandı.