Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü, dernek binasında bir basın açıklaması yaparak, kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 79. Yıldönümünü kutladı. “Kadını seks aracı olarak görüyorlar” diyen Küpçü, özetle şunları söyledi:  Bugün, Türk Kadınına ‘Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı’ tanınmasının 79. Yıldönümü. 5 Aralık 1934’de, demokratik düzenlerini çok daha önce kurmuş olan kimi Avrupa ülkelerinde bile kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakları yokken, Türk kadını bu hakkı kazandı. Mustafa Kemal Atatürk, emperyalizme karşı erkeği ile omuz omuza kurtuluş mücadelesi veren, ailesini daha iyi yaşatmak için de tarlasında, bağında, bahçesinde alın teri döken kadınlarımızın ikinci sınıf vatandaş olmasına göz yummadı.

ATATÜRK SAYESİNDE

Mustafa Kemal, kadına; öncelikle ‘bir insan’ olarak bakıyor ve ‘eşit bir yurttaş’ olarak yaşamasını istiyordu.  O’nun sayesindedir ki; bugün kadınlarımız hayatın her alanında en az biz erkekler kadar üretken, çalışkan ve başarılıdırlar. Onların da erkekler kadar siyasete katılma, yönetme ve ülkesinin bugünü ve geleceğine katkıda bulunma hakları vardır. Türk Kadını, Medeni Kanun ile ‘erkeğin cariyesi’ olmaktan eşi olmanın onuruna erişmiş, eşini özgürce seçebilmenin ve anlaşamazsa boşanma hakkını kazanmıştır.

YÜCE İSLAMI İNKAR ETTİLER

Oysa bugün Türk kadını, sinsi bir eylem süreci ile eğitimden, üretimden, siyasetten koparılmaya çalışılıyor. Önce, ‘Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı’ndan kadın adı çıkarıldı, ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ oldu! Şimdi de TBMM bünyesindeki ‘Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’ kapatılıyor!  Kadınlarımız, kadını şiddetle terbiye etmeye çalışan; evde bir hizmetkar ve seks aracı olarak gören; yüce İslam dininin kadına verdiği değeri inkar eden ve bu tutumlarıyla, öncelikle kendi analarına hakaret edenlerin farkına varmalı ve 79 yıl önce kazandıkları haklara ve Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmalıdırlar. ‘İnsan’ olduğunun bilincindeki tüm kadınlarımızı saygı ile selamlıyoruz.”