Hdp Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir bu sefer Dilovası'ndan Kanada'ya iltica eden gençlere ''gay'' ifadelerine karşılık istifa etmeli dedi..

İşte Demir'in o açıklaması;

''07.12.2021 tarihinde gerçekleşen Dilovası belediye meclis toplantısını yerinde izledik. Belediye başkanın meclis açılış konuşmasında , muhalefet meclis üyelerini provake, moving uygulamalarını anlamamakla birlikte, Dilovası’ndan yurt dışına çıkan gençlerimizi, özünde Dilovası yurttaşlarımızı Gay ile itham etmesi, ne ahlaka ne vicdana nede siyasetle bağdaşmayan bir tütüm sergilemiştir.

Siyasetçi hele birde bir ilçeyi yöneten bir belediye başkana bu seviyesiz sözlerini kabul etmiyoruz. Dilovasın da hatta ülkede yurt dışına bir göç varsa bu onların yönetememe becerisini ortaya koyuyor. Yurt dışına gidenler ekmek mücadelesi için gitmişlerdir, kumar oynamaya yada pudra şekeri almaya gitmemişlerdir. Dilovası Belediye başkanın bu seviyesiz söylemlerini şiddetle kınıyor, derhal halkın olan Dilovası belediye başkanlık görevinden istifa etmesini istiyorum! #hamzaşairistifa'' 

İşte Hamza Şayir'in o skandal açıklaması;