2015 yılında yazdığı Esey ile Haydar Çavuş kitabının ilgi görmesinin ardından ikinci romanı olan Serpil kaleme alan Kamil Çöpür romanlarını yaşanmış gerçek hikayelerden almasını en büyük ilhamı olduğunu belirtti.

 

YOĞUN KATILIM

Kamil Çöpür’ün imza gününe CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP eski İl Başkanı Cihat Altunyuva, HDP eski milletvekili Ali Haydar Konca, KYÖD üyeleri, gazeteciler, siyasiler ve sanat dünyasının tanınmış isimleri katıldı.  1945 yılında yaşanan gerçek bir olayı anlatan romanda Serpil’in köy hayatından şehir hayatına kadar yaşadığı dram dolu süreç yer alıyor.

 

KİTABIN KONUSU

Anadolu’nun bir köyünde geçen olayda Serpil’in konusu ölen bir köylünün bir öküze karşılık 12 yaşında oğlunu vermesiyle başlıyor. 12 yaşında ki çocuk ise romanın kahramanlarından Alper.. Serpil ise Alper’in çoban olarak gittiği evin kızıdır. Serpil’in kuzeni tarafından tecavüze uğramasıyla başlayan olaylar örgüsü Serpil ile Alper’in bir genelevde karşılaşmasına kadar gitmektedir.

 

YAZAR OKUDUKÇA YAZAR

İmza gününde kısa bir konuşma yapan Yazar Çöpür, “Yazarlar yaşadıkları toplumdan etkilenir. Yazar okudukça yazar, yazdıkça okur. Yazar bunu içinden atamaz. Ben her iki romanımıda sınıfsal ve toplumsal meseleleri ele aldım. Serpil adlı romanımda kapatilizme geçiş dönemi yaşayan bir toplumda emek sermaye ilişkisini öğrenen bir anadolu kadının mücadelesini anlatmaya çalıştım. Her iki romanımda da kadınların toplumsal mücadelesini anlatmaya çalıştım” şeklinde konuştu. 

 

KAMİL ÇÖPÜR KİMDİR

Kamil Çöpür, 1949 yılında Malatya’nın Akçadağ ilçesinin Büyük Çimiş Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. İzmit Ticaret Lisesi’nde Meslek Dersleri öğretmeni olarak 25 yıl görev yaptı. Yazar altı yıl da Serbest Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik yaptı. Meslek Yüksek Okullarında öğretim görevlisi olarak çalıştı. Demokratik kitle örgütlerinde değişik görevler alan yazarın, gazetelerde çeşitli makaleleri var. KOSGEB’in düzenlediği girişimcilik eğitimi kurslarında altı yıldır girişimci uzmanı olarak görev yapmakta.