Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yeniledi. Bugünü de dahil ettiğimizde 8 gün boyunca havanın nasıl olacağı konusunda verilerin yer aldığı raporda 6 gün kar var, 2 gün ise hava açık!

Gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, bugün de gün boyu devam edecek. Hissedilen sıcaklık gece saat 21.00 itibariyle eksi 5 dereceye kadar gerileyecek.

Yoğun kar yağışı yarın da sürecek. Sıcaklık en düşük 0, en yüksek 1 derece olacak. Hissedilen sıcaklık ise saat 18.00-24.00 arasında eksi 3 derece olacak.

16 Şubat Salı günü kar, yoğunluğu azalsa da beyaz örtüyü artıracak şekilde devam edecek. En düşük sıcaklık eksi 2, en yüksek sıcaklık 1 derece olacak. Gece saatlerinde hissedilen sıcaklığın daha da düşmesi öngörülüyor.

17 Şubat Çarşamba günü de kar yağışı sürecek. Sıcaklık en düşük eksi 3, en yüksek 2 derece seviyesinde seyredecek. Hissedilen sıcaklığın gece saatlerinde oldukça düşmesi bekleniyor.

18 Şubat Perşembe günü güneş açacak ve hava ayaza çekecek. Sıcaklık en düşük eksi 3, en yüksek 3 derece olacak.

19 Şubat Cuma günü için daha önce güneş tahmini yapılmıştı ancak bugünkü raporda bu tahmin değişti. Cuma günü de hava karlı olacak. Sıcaklık en düşük eksi 1, en yüksek 3 derece seviyesinde seyredecek.

Orta vadeli tahminlere baktığımızda 20 Şubat Cumartesi günü havanın güneşli olması, 21 Şubat Pazar günü ise kar yağışının tekrar etkisini göstermesi bekleniyor.

Kuzeyden esen kuvvetli rüzgarın, 75-90 kilometre/saat hıza kadar ulaşması ve çarşamba gününe kadar sürecek olması nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar uyarıldı. Öte yandan vatandaşların su sayaçlarıyla ilgili de don tehlikesine karşı önlem alması gerektiği vurgulandı. Yoğun kar ve fırtınanın, elektrik arızalarına neden olmaması için SEDAŞ, 7/24 sahada olduğunu, ekiplerini artırdığını duyursa da zaman zaman kimi noktalarda kesilip gelen enerji, vatandaşları ısınamama sorununa karşı tedirgin ediyor. Karı, karda fotoğraf çektirmeyi, karda oynamayı sevenlerin yanı sıra kar yağışının asıl sevindiren yanı, kentimizdeki barajların doluluk oranını hızla artırması. Yağışlar bu şekilde devam ederse kısa sürede Yuvacık Barajı, doluluk oranını yüzde 50’nin üzerine çıkaracaktır.