Karadağ’da esrarın yasallaştırılması için bir imza kampanyası başlatıldı.

Peticije online/dilekçe online isimli internet sitesinde Karadağ’da tıbbi ve eğlence amaçlı esrarın yasallaştırılması için bir dilekçe başlatıldı. Kampanyayı şu ana kadar 500’ün üzerinde kişi imzaladı.

Girişimin başlatıcıları, esrarın yasallaştırılmasının suç oranını düşürmek, Karadağ’daki turizm sezonunu yılda 365 güne çıkarmak, kötü huylu hastalıkları doğal maddelerle tedavi etmek, çok sayıda iş yaratmak gibi birçok faydası olduğunu iddia ediyorlar.

Açıklamada; “Dilekçenin Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’na gönderilmesi için 20 bin imza toplaması gerekiyor, bu da Karadağ’da esrarın yasallaştırılmasına ilişkin yasa tasarısının dikkate alınmasına neden olacak. Bu dilekçe uygulanırsa, piyasada satılan marihuana ayrıntılı kalite kontrolünden geçecek, yalnızca 18 yaşın üstündekilere sunulacak ve bunun Karadağ ekonomisine etkileri gerçek ve somut sonuçlar verecektir.” deniyor.

Yakın zamanda Kuzey Makedonya Başbakanı Zorant Zaev’in ekonomiyi canlandırmaya yönelik yeni bir ekonomik önlemler paketinin bir parçası olarak turistik yerlerde esrarın yasallaştırıldığını açıklamıştı.

Kaynak: karadaghayat.com CDM