Halkevleri üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu çok sert ve ağır bir dille eleştirdi. Halkevleri üyesi gençler, Karaosmanoğlu’nu Pinokyo’ya benzetti.

Uzun bir süredir ortalıklarda görünmeyen Halkevleri üyeleri, yeniden sahaya çıktı! Belediye İş Hanı önünde bir araya gelen Halkevleri üyelerinin hedefinde bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu vardı. Gençler, bugüne kadar verdiği sözleri tutmadığını iddia ettikleri başkanı Pinokyo'ya benzetti. Eylemde Karaosmanoğlu'nun Pinokyo'ya benzeyen afişi kullanıldı. Başkana Pinokyo burnu çizildi.

YALANLAR, DOLANLAR

Saraybahçe Halkevleri Temsilcisi Ümit Şeker tarafından yapılan açıklamada Karaosmanoğlu ağar bir dille eleştirildi. Açıklamada özetle şöyle denildi: “İbrahim Karaosmanoğlu, seçim startını yeniden verdi. Karaosmanoğlu'nun bu seferki seçim stratejisi geçen dönem olduğu gibi yalan, dolan ve yerine getirilemeyecek seçim malzemesi vaatler olacağa benziyor.  Bundan 5 yıl önce İbrahim Karaosmanoğlu bizlere ‘Monoray, metro, teleferik, hafif raylı sistem, Sekaray olacaktı' demişti.

HİÇBİR SORUNU ÇÖZMEDİLER

Aradan tam beş yıl geçti ve bugün hala Kocaeli'de bu projelerin hiçbiri yok. Bu projelerin hiçbiri olmadığı gibi milyonlarca para verilerek içi boş ulaşım master planları yapıldı. Geçtiğimiz 10 yılda Büyükşehir Belediyesi'ni yöneten Karaosmanoğlu ve AKP bu kentte hiçbir sorunu çözmedi. Bu sorunların başında ulaşım sorunu gelmektedir. Biz nitelikli, parasız ulaşım istiyoruz. Bu kentin yağmalanmasına, yalan dolanlarla yönetenlere izin vermeyeceğiz.” Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.