Tarçın Bistro Restaurant’taki toplantıya dernek başkanı Metin Baytöre, Kadın kollarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Levent Altun, yöneticiler Turan Atmaca, Ataman Adıgüzel, Mülazım Han da hazır bulundu.

Toplantıya konuk olarak ayrıca Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, KAISIAD Başkanı Nasrettin Bavaş,  yöneticiler Ümit Kabay, Meşaik Karakuş, Olcay Karabağ, Gebze Kent konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysel Kolsuz, Gebze Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Rençber de katıldı.

Gebze Kars Ardahan Iğdır Derneği Kadın Kolları Başkanı Çiler Boylu, “Kadının toplumdaki yeri çok önemlidir. Günümüzde kadınların sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz. Kadınların üretime ve yönetime katılma imkanı kavuştukları her ülkede toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine şahit oluyoruz. Bu bilinçten yola çıkarak amacımız kadınları bir çatı altında toplayıp birlik ve beraberliğimizi sağlamak, kadınlarımızın sosyal hayatta varlığını öne çıkarmak ve değerlerinin bilinmesini sağlamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda kadınlarımızın el becerileriyle yöremizin kültürünü tanıtmak amaçlı toplantı ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Biz yapacağımız çalışmalarla kadınlarımızın derneğimize ve çalışmalarımıza güç katmasını sağlayacağız. Özellikle derneğimizde kadınlarımıza yönelik düzenleyeceğimiz halk eğitim kurslarıyla meslek edinmelerini ve geçimlerine katkı sağlamalarını istiyoruz” diye konuştu.

Dernek Başkanı Metin Baytöre de, “Bizim kadınlarımız tarlada da, halayda da hep yanımızdadır. Kadın kollarımız bize daha çok güç verecek, kadınlarımızı daha verimli hale getirecektir” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de unutmayan Baytöre, “Zor koşullarda toplumu aydınlatma görevini sürdüren gazetecilerimizin bu anlamlı gününü de kutluyor ve kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

KAISIAD Başkanı Nasrettin Bavaş da yeni kurulan kadın kollarına başarılar diledi ve kendilerinin de bu güzel birlikteliğe katkı sunacaklarını ifade etti.

Daha sonra ise kadın kolları basına ve konuklara tanıtıldı. Çiler Boylu’nun başkanlığını yaptığı kadın kollarında, Sevgi Altun, Kader Aktaş, Özlem Kozankurt, Aysel Koçak, Arzu Pehlevan, Sema Akçay, Funda Atmaca, Dilek Tan, Bilgi Aydın, Pınar Aktaş ve Funda Eşki görev yapıyor.