Başkan Üzülmez mesajında, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 97. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu millet olarak yaşadıklarını belirterek;
“19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkması ile yaktığı meşale, esaretten bağımsızlığa atılan ilk adım olmaktadır. Bağımsızlık ateşi Samsun’dan başlayarak, tüm Anadolu’ya yayılmış, bu mücadele sonrasında tüm mazlum milletlere ilham kaynağı olmuştur.
Atatürk her vesile ile cumhuriyetimizi gençlere emanet ettiğini hatırlatarak, gençlere verdiği değer ve önemi göstermiştir. Ulusal kurtuluş savaşımızın başlangıcı sayılan, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile ilgili kutladığımız bu bayramı, gençlere armağan etmiştir.
Gençler bizim umudumuz ve gözbebeğimizdir. İyi eğitim alan, çağdaş değerlerin temsilcisi olan gençlerimiz, taşıdıkları vatan sevgisi ile ülkemizin çok daha ileri gitmesini sağlayacaktır. Geçmişinin değerini bilerek geleceğine sahip çıkan, dirayetli, basiretli, dürüst, çalışkan ve cesur Türk gençliği, şehitlerinin hatırasına saygı duyarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için çok çalışacak, milletimizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır.
Bu vesile ile, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.