Özellikle iktidar partisi AK Parti’den  aday adayı olmak için başvuranların sayısının her geçen gün artması, Kartepe’de ki siyasi atmosfere renk ve heyecan kattı.

 

AK Parti’den şimdilik Ali Koç, Fahim Kılıç ve Habip Sarman aday adaylığı başvurularını yaparken, diğer aday adayı olacak isimler Ergün Berdan ve Hüseyin Üzülmez’in de önümüzde ki günlerde aday adaylıklarını açıklayacakları biliniyor.

 

Bu sayının önümüzde ki günler artıp artmayacağı ise şimdilik muamma.

 

CHP’de ise hareketlilik şu sıralar olağan seyrinde ilerliyor.

 

Aday adaylıklarını ilan eden Beyhan Korkmaz, Zümrüt Sevinç, Yaşar Sönmez, Selahattin Altınkaya ve Ömer Hazer arasında, 27 Ekim’de yapılacak olan önseçime kadar  ki yarış ise kıyasıya devam ediyor.

 

MHP Kartepe ise Fatih Yılmaz Dizdaroğlu'nun adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Dizdaroğlu dışında başka başvuru olmazken, MHP yönetiminin önümüzdeki günlerde Dizdaroğlu'nun adaylığını  resmen ilan etmesi bekleniyor.



SP Kartepe'de ise taban ısrarla Mehmet Aras ismi üzerinde mutabık kalırken, Aras'ın aday olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.
 

Kartepe’de ki siyasi partilerin tüm aday adayları Kurban bayramı süresince yoğun bir şekilde propaganda süreci yakalayacaklar.

 

Hareketliliğin en fazla olduğu AK Parti ve CHP’de aday adayları deyim yerindeyse başta partililer olmak üzere vatandaşı yakın markaja alacakları ise kaçınılmaz olarak görülüyor.

 

Önümüzde ki günler Kartepe’de ki bu siyasi heyecanın artarak devam etmesi bekleniyor.