AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kandıra’da Yelkencioğlu Konağı’nda Kandıra Bezi ve el işlemeciliği eğitimi gören kadınlarla bir araya geldi. Yapılan çalışmaları yakından inceleyen Katırcıoğlu, “Tarihimize sahip çıkıyoruz” derken, AK Parti tarafından kurulacak Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek desteklerden de bahsetti.

POZİTİF AYRIMCILIK

“Kadınlarımıza her alanda pozitif ayrımcılık yaparak onların enerjilerini ve emeklerini hayalleriyle buluşturmaya özel önem veriyoruz” diyen Katırcıoğlu, “Aile Koruma Kalkanı Programı’yla ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten her ailede en az bir çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız. Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz.

E-TİCARET TEŞVİĞİ VERECEĞİZ

Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. Kadınların, iş kurma ve geliştirme süreçlerini kolaylaştıracak, e-ticaret platformlarında yer almalarını teşvik edecek, finansman kaynaklarına erişim ve kooperatifler yolu ile kadın girişimciliğini güçlendireceğiz” dedi. Katırcoğlu yapılan el işlemelerini de çok beğendiğini belirterek kursiyerleri tebrik etti.