Dilovası Diliskelesi mahallesinde bulunan Said-i Nursi Semt Konağında bugün düzenlenen programda kavganın eşiğinde dönüldü. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'inde katıldığı programda Said-i Nursi Semt Konağının, Ağrı Taşlıçaylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine tahsis edildiği iddiası bölge halkını isyan ettirdi. Dernek yönetimi ile bölge halkı arasında çıkan tartışmanın büyümesi sonrası emniyet ekipleri olay yerine intikal etti. 

Kavganın eşiğinden dönülen olayda bölge halkının gazetemiz 41havadis.com'a yaptığı açıklamada ''Burası dönemin belediye başkanı Kocaeli milletvekili Cemil Yaman zamanında yapılmış ve mahalle sakinlerinin hizmetine sunulmuştur. Amacı dışında bir derneğe tahsis edilmesine karşıyız. Tepkilerimiz sonrası geçici tahsis edildiğini söyleselerde inanmıyoruz. Semt konağı halkındır. Bir STK'nın hizmetine verilmesini doğru bulmuyoruz. Sonuna kadar da bu işin takipçisi olacağız. Halkın yerini birilerine peşkeş çektirmeyeceğiz. Halk ile derneği birbirine düşüren Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir biran önce bu olayı temizlemeli derneği semt konağında çıkartmalıdır'' dediler.

Konu hakkında ulaştığımız Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile Ağrı Taşlıçaylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Bahattin Kaya gazetenize şu açıklamalarda bulundu.

HAMZA ŞAYİR ''BU TABELA YERİNDE NİYE DURUYOR?''

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, sosyal medya paylaşımlarını işaret ederek semt konağının tabelasının yerinde durduğunu ''tahsis etmiş olsak bu tabela yerinde niye duruyor?'' ifadelerinde bulundu. Başkan Şayir açıklamasında Said-i Nursi Semt Konağının halkın yeri olduğunu vurgulamasına karşılık  Ağrı Taşlıçaylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Bahattin Kaya ise Said-i Nursi Semt Konağı için ''kalıcı değiliz, geçiciyiz'' dedi.

BAHATTİN KAYA ''BİZ OLMASAYDIK.. HAMZA ŞAYİR'İ LİNÇ EDECEKLERDİ''

Ağrı Taşlıçaylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Bahattin Kaya ise gazetemize yaptığı açıklamada bu konağın geçici olarak derneğine tahsis edildiğini ve yaşanan tartışmada ''biz olmasaydık, Belediye Başkanı Hamza Şayir'i linç edeceklerdi '' ifadelerini kullandı..

Başkan Bahattin Kaya'nın geçici olarak kullandıklarını söylediği semt konağı için, Ağrı Taşlıçaylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sosyal medya hesabında bugün ki toplantısının duyurusunu yaparken toplantının gerçekleşeceği yere ''dernek binası'' demesi dikkatlerden kaçmadı.

İşte o paylaşım;