Kaynes Eğitim ve Belgelendirme Hizmetleri CEO Çetin Temel, Gebze’de iş dünyasına nitelikli eleman yetiştiren tek kurumun kendileri olduklarını söyledi

 
Merkezi Gebze Hacıhalil Mahallesi 1225/1 Sokak No: 10 adresinde bulunan Kaynes Eğitim ve Belgelendirme Hizmetleri resmi açılış öncesinde yapılan faaliyetlerle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına; Kaynes Eğitim ve Belgelendirme Hizmetleri CEO Çetin Temel ve Serdar Üklimek ve personel katıldı. Kaynes Eğitim ve Belgelendirme Hizmetleri CEO Çetin Temel, “Kaynes olarak bir ‘Hızlı, Ciddi, Güvenilir Uzman Desteği’ sloganıyla hareket ediyoruz. Kaynes’in kuruluşu 2006 yılına dayanıyor. 2009 yılında yeni yerine taşınarak aynı hizmetleri sunan Kaynes aynı yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlandı” dedi
 
 
KAYNES’İ MARKA YAPTIK
Bugüne kadar yapılanları tek tek anlatan CEO Çetin Temel, “20014 yılında ben ve ortağım Serdar Bey, Kaynes’i satın aldık. Kaynes’i aldıktan sonra Kaynes’i bir marka haline getirmeye başladık. İlk şubemizi 2015 yılında Tuzla’ya açtık. Aynı yıl Gebze Teknik Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Sürekli Eğitim Merkezi Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’nin halka yönelik eğitim sunduğu bir birim. Bir işbirliği yaparak belgelendirmesini GTÜ ile birlikte yapıyoruz. 2015 yılında İzmit’e bir şube açtık. Yine bu yıl içerisinde Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan belge aldık” diye konuştu.
 
 
UYGULAMALI EĞİTİMLER
Birçok ilde şube açtıklarının da altını çizen Temel, “2016 yılında bir konsept değişikliği yaparak İzmir, Samsun ve Gebze Güzeller Mahallesi’nde bir sınav merkezi açtık. Gebze Güzeller Mahallesi’ndeki sınav merkezimizde uygulamalı olarak eğitimler veriyoruz. 2017 yılının başında Sakarya şubemizi açtık. Kayseri, Gaziantep ve Çorum da irtibat bürosu açtık. Bu yılın ilk başlarında Yeni bir yere taşındık. 5 katlı olan yerimiz bin metrekarelik. 7 tane derslik ve 1 tane konferans salonumuz var. Uygulamalı teknik eğitim derslerini verdiğimiz sınıflarımız mevcut” şeklinde konuştu.
 
 
KONUSUNDA UZMAN 20 PERSONEL
Nitelikli eleman ihtiyacını karşılayan kurum olduklarını söyleyen Temel, “Gebze’de olmayan ve başka yerlerde olan hizmeti Gebze’ye getirdik. Konusunda uzman 20 personelimizle hizmet veriyoruz. Kaynes olarak Gebze’deki sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek eleman konusunda destek veriyoruz. Hem nitelikli iş gücünü sağlamak ve hem de ciddi hizmetler üretme gayretindeyiz. Kaynes’in Gebze ve Kocaeli için bir değer olduğunu düşünüyoruz. Hem teorik hem de pratik olarak bu sınavları gerçekleşiyor. Tüm bu sınavlar kamera karşısında oluyor. Buradan belge alan kişileri Gebze’deki bir firmaya yönlendirme yapıyoruz. Nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak bir kurumumuz” diye konuştu.  
 
 
29 NİSAN’DA AÇILIŞ YAPILACAK
Kaynes Eğitim ve Belgelendirme Hizmetleri CEO Serdar Üklimek de “Kaynes olarak Türkiye’deki 68 firmadan bir tanesiyiz. Mesleki Yeterlilik Sınavlarının tamamı devlet tarafından karşılanıyor. Bir teşvik kapsamında olduğu için tamamı iade olarak geri alıyorlar. Eğitim müfredatlarını kendimiz belirledik. O nedenle bu eğitimler tamamen bizlere özgü. Kaynes Eğitim ve Belgelendirme Hizmetleri 29 Nisan’da da büyük bir açılış yapacağız” dedi.