Kocaeli Haber - CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 16 Şubat’ta yapılacak ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı Belediye Başkan adaylarının tanıtılacağı toplantı ve 8 Şubat’ta yapılacak belediye meclis üyelerinin belirleneceği eğilim yoklamasıyla ilgili bilgi verdi.

KILIÇDAROĞLU GELİYOR

Kuşkan, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantısının 16 Şubat Pazar günü Yahya Kaptan’daki Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda 14.00’te başlayacağını, toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını söyledi. Eğilim yoklaması ile tüm hazırlıkları yaptıklarını belirten Kuşkan, “8 Şubat’ta sorun yaşamadan eğilim yoklaması yapacağız” dedi.  Kuşkan, Bilboardlarda  ‘Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafları bulunan Sağlam İrade yazılı afişler için yaptıkları itirazı Seçim Kurulu’nun haklı bulduğunu hatırlattı, “Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Afişler bir an önce kaldırılmalıdır.”dedi.

1 SANDIKTA EN FAZLA 300 KİŞİ

İlçelerde belirlenen yerlerde yapılacak eğilim yoklamasının 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacağını, 1 sandıkta en çok 300 üyenin oy kullanabileceğini açıklayan Kuşkan adayların eşit oy alması halinde kura çekileceğini belirtti. CHP’nin eğilim yoklamasında Kartepe, Darıca, Körfez ve Gölcük’te meclis üyeliği için en az 9, en çok 19 kişinin;  İzmit, Derince ve Gebze’de de meclis üyesi sayısının en az yarısı, en çok da meclis üyesi sayısı kadar isim işaretlenecek. Gebze’de meclis üyesi aday adaylarının tamamı eğilim yoklamasına girecek.

KOTA ÇİFT SAYILARDA

CHP’nin eğilim yoklamasında 7 ilçede 2’şer kişiden 14 kişi görevli olacak. Meclis üyesi aday adayı listeleri Genel Merkeze gönderildi. Sıralaması kura ile belirlenecek listeler belli olduktan sonra geri gönderilecek. Kuşkan, kota uygulamasının 2-4-6-8-10-12- olarak uygulanacağını söyledi. CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, önceki akşam yaptığı basın toplantısında Genel Merkez’den gelen genelge ile kotanın 1-3-5-7-9-11 şeklinde olacağını açıklamıştı. Kuşkan, Yıldırım’ın söylediği kotanın ilimiz için geçerli olmadığını söyledi.