CHP lideri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, hava yoluyla ilimizee geldi ve Cengiz Topel’e iniş yaptı. Cengiz Topel Havaalanına iniş yapan Kılıçdaroğlu buradan helikopterle Gebze’ye geçiş yaptı. Gebze’de ki Anadolu Hastanesinin helikopter pistine inen Kılıçdaroğlu buradan karayoluyla mitingin yapılacağı Gebze Cumhuriyet Meydanı alanına geldi.
 
Partili vatandaşlar miting öncesi Cumhuriyet Meydanını parti bayraklarıyla doldurdu.Aynı zamandan miting alanında yaklaşık 500 polis görevlendirildi ve girişlerde geniş güvenlik önlemleri aldındı.Meydanı dolduran partililer çeşitli sloganlar atıyor. Özelikle hükümet aleyhine slogan atan partililer kimi zamanda  davul  zurna eşliğinde halay çektiler. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
 
Neden Gebze’de miting yaptın, Kocaeli merkezde yapmadın? Gebze son 15 yıldır hızlı gelişen ilçedir Kocaeli nüfusunun yarısından fazlası burada yaşıyor on binlerce işçi yaşıyor. Kocaeli sorunlarını burada tartışalım. Türkiye’nin içindeki şartlarını biliyorsunuz hiçbir provakasyona için vermeyin Abbas yolcu porvakasyon yapıyor. Asla bölünmeyeceğiz beraber olacağız
 
Bölünmeyeceğiz provokasyonlara asla pirim vermeyeceğiz. Bakın bir çocuğumu 290 yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Babalarımız bize şunu öğretti Allah kimse ye evlat yaşını vermesin o acıyı yaşayan biri olarak. Söylüyorum. Sadece Berkin Elvan hayatını kaybetmedi bir gün sonra bir çocuğumuzda hayanı kaybetti o da bizim evladımız.
 
Bütün Türkiye’ye başını sağolsun diyoruz. Ölen çocuk bizim çocuğumuzdur. Bana oy versin vermesin tüm vatandaşları başımda taşımaya razıyım. Hiçbir zaman yurttaşlarım arasın ayrım kayrım yapmadım. Ama bu kişi devleti soyan bu zad geçen bir açıklama yapıyor. Diyorki  sen falan filanın mağazadan alışverin yapmayın diyor sen ülkeni mi yoksa yandaşlarını mı yönetiyorsun.
 
Gebzeli hemşerilerime sesleniyorum. Burası sanayin başkenti. Bütün sanayicilere sesleniyorum iş dünyasına sesleniyorum  bana oy verin vermeyin üretin istihdam yaratın. Siz bu görüştesiniz diye ayrım yapmayacağım tüm sanayicileri kucaklayacağım. CHP iktidarın bizi eleştirdiğiniz zaman vergi müfettişleri gelmeyecek. Baskı kurmayacağız biz özgürlüklerden aya partiyiz. Türkiye’yi kalkındıracağız. Konuşan bir Türkiye güzel
 
Çok dikkatli olun sizlere saldırı yapılırsa asla ve asla karşılık vermeyin demokrasiyi yaşatacağız bu ülkede. Leyla Atakanların kentidir burası. Çağdaş bir kent olacak Kocaeli. Bir sanayi arkadaşımız var yürekli bir insan o bir sanayici neyin en olduğunu çok iyi biliyor o Kocaeli’nin kaderini değiştirecek yürekli bir insan o. İşsizliği biliyoruz.
 
Burada da işsizlik var. 12 yıldır bu ülkeyi yönetenler ben işsizliği çözeceğim dediler mi? Her evde insan arlın çalışması lazım. CHP iktidarında ilk mücadelemiz işsizlik olacaktır. İşsizliği yeneceğiz. Her yer Feniş her yer direniş sloganları atıldı. Sizlerin sorunlarını çözeceğiz hele belediye başkanlığını  aldığımızda hiçbir sorununuz olmayacak.
 
Barış huzur kardeşlik içinde bir Türkiye istiyor musunuz, kimsenin etnik kökeninden dolayı ayrımclık görmediği bir ülke istiyor musunuz? kadınların başörtüsü üzerinden siyaset yapılmasını istiyor musunuz? Adres Cumhuriyet Halk Partisi Çünkü CHP halkın partisidir. 
Barış huzur kardeşlik içinde bir Türkiye istiyor musunuz, kimsenin etnik kökeninden dolayı ayrımcılık görmediği bir ülke istiyor musunuz? kadınların başörtüsü üzerinden siyaset yapılmasını istiyor musunuz? Adres Cumhuriyet Halk Partisi Çünkü CHP halkın partisidir.
 
Onların çocuklarının yatak odasın ayakkabı kutusunda milyar dolar var. Tahsin Tarhan’ın Sefa Sirmen’in yatak odasında ayakkabı kutuları var mı? Türkiye’nin önemli sorunlarından birisi taşeronluktur. CHP iktidarında taşeronluk olmayacak. Tüm hayatını kaybeden yurttaşlarımızın başı sağolsun. Bu başçalan’ın başınız sağ olsun dediğini duydunuz mu? Sakın kamplaşmayın kamplaşmaya izin vermeyin.
 
Ben devleti soyan çeteyi eleştiriyorsam onlar da benim bu duyarlılığıma hak versinler. İçişleri Bakanı Yalakalığından dolayı içişleri bakanı oldu. Eğer bunlar montajsa bunlar sahtedir diyorsan gönderirsin bunları Amerika’ya dersin bunları ispat etmek istiyorum raporunuzu verin gönderebildi mi? Hayır. Milletin kafasını karıştırmaya çalışıyor. Devleti soyan başbakan hırsızlık yapan yalan söyleyen başbakan olmaz.  Senin yüreğin varsa İsviçre bankalarına git dilekçeni ver tüm Türkiye hesabının olup olmadığını öğrensin.