İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nde  kedi yolu olarak bilinen halatın kopmasından kendisini sorumlu tutan 51 yaşındaki Japon mühendis Kishi Ryoichi ‘Sorumlu benim’ notu bırakarak intihar etti. Sorumluluğun farkında olan ve teknik bir arıza nedeniyle intihar eden japon mühendisin intiharını tasvip etmiyorum ama siyasilerede örnek olması gerektiğini düşünüyorum.

DİLOVASI'NDA YETKİLİLERİN GÖZLERİ KÖR, KULAKLARI SAĞIR

Örneğin Dilovası'nda bulunan Kömürcüler OSB’nin insanların üzerine kömür değil, ölüm yağdırıyor. Çevre kirliliği konusunda Dilovası'ndaki yetkililerin gözleri kör, kulakları sağır olunca Dilovası'nın gençleri de Osmangazi Köprüsü'nün üzerine çıkarak "Temiz hava için kömürcülere hayır." pankartı açtı ve bunun için gözaltına alındılar. Ne yapsın bu gençler? Yıllardır söz veriyorlar ve seçim döneminde kaldıracağız diye oy toplayan AKP'li Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'a hatırlatmamız gerekiyor. Kömürcüler OSB kaldıracağı müjdesini vermeleri üzerinden 1 buçuk yıl geçti. Ama Kömürcüler OSB durduğu yerde duruyor.

HODRİMEYDAN İSTİFA EDECEĞİM, SİZDE EDEBİLECEK MİSİNİZ?

Şimdi AKP'li yöneticilere ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'e sesleniyorum. Hodrimeydan, önümüzdeki 3 buçuk yıl içerisinde söz verdiğiniz Kömürcüler OSB kaldırılsın bende CHP Dilovası İlçe başkanlığından istifa ederek siyasi hayatıma noktayı koyacağım. Eğer kaldırılmazsa verdikleri sözleri tutmazlar ise onlarda oturdukları koltuktan feragat edip bir erdemlik göstererek ''Kusura bakmayın Dilovası söz verdik ama Dilovası'nın zehirlenmesine engel olamadığımız için istifa ediyoruz'' diyebilecekler mi?