Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün ‘Millet Buluşması Mitingi’nde Kocaelili vatandaşlarla buluştu. Önce Mansur Yavaş, ardından Meral Akşener vatandaşlara seslendi. Son olarak Kılıçdaroğlu, birçok konuda Kocaelili vatandaşa sözler verdi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün ‘Millet Buluşması Mitingi’ adı altında vatandaşlarla buluştu. Sekapark’ta bulunan Kocaeli Kongre Merkezi miting ve etkinlik alanındaki miting alanındaki buluşmada ittifak bileşenleri ve destekçileri alanda yerini aldı. Kılıçdaroğlu alana 17.08 saatlerinde giriş yaptı. İlk konuşmayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı. Yavaş’ın ardından sahneye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sahneye çıktı.

“KOCAELİ’DE EVLENDİM”

Kocaeli’nin benim hayatımda özel bir yeri var. Çünkü düğünümü burada yaptım. Kocaeli, sanayi, aydın kenti. Alın teri dökülen güzel kent. Bu güzel kentte hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ortam yaratmamız gerekiyor. Annelerin huzurlu ve mutlu olması gerekiyor. Bunun için mücadele edeceğiz. Bunun için bir değişime ihtiyacımız var. Bu değişimin adresi adalet hak ve hukuktur. Kocaeli’de de bütün Türkiye’de de bunu yapacağız.

5’Lİ ÇETEYE PARA YOK

Kocaeli’de ilk oy kullanacak genç sayısı 117 bin 500. Gençler, demokrasi, hak hukuk istiyor musunuz? Bir tvit attım diye endişe duymamak istiyor musunuz? Sizler için gereken yapılacak. Şimdi tüm emekli kardeşlerime sesleniyorum. Kurban’da 15 bin TL ikramiye için hazır mısınız? Para var. Kim belirler nereye harcanacağını. 5’li çetelere para var halka yok. Bay Kemal’in iktidarında halka para var 5’li çeteye yok.

BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM

Burada Seka vardı. Zamanı geldi emekli oldu. Emeklilik huzur içinde torun sevme zamanıdır. Şimdi emekli perişan oldu. Memlekette vatandaşı kuru soğana muhtaç ettiler. Sadece Kocaeli’ye değil Türkiye’ye bahar getireceğiz. Şehir hastaneleri açtılar. Merkezdekileri kapattılar. Hastaneleri yeniden açacağız. Dolar garantisi sözü vermişler. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim.

KIRSALDAKİ KADINLARA EMEKLİLİK

Kırsalda çalışan gençler ve kadınların sosyal güvenlik pirimini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Kırsalda çalışan kadın emeklilik hakkı kazanacak. Devlet kadınların bir numaralı güvencesi olması lazım. Annemden bilirim. Babadan çekinir anneme söylerdik. Babaya ulaşmak zor. Tüm dertleri onlara anlatırız. Sevgili peygamberimizin dediği gibi ‘Cennet analarının ayağının altındadır’. Bir devlet evladına bakamıyorsa sosyal devlet değildir. Çocukların okuldaki yemeklerini vereceğiz. Şehit ailelerine ÖTV’siz araç sözümüz var.

SAVUNMA SANAYİDE NE YAPACAK?

Savunma sanayi devlet politikasıdır. Milli projedir. Savunma sanayi kurumları bizim iftihar ettiğimiz kurumlar. SİHA’lar İHA’lar yapılıyor. Bir derdimiz. Yok. Atatürk Havalimanı’nı uzay sanayi merkezi yapacağız. ABD’de iki türk var. Elon Mask’tan sonra geliyorlar. Konuştum. Türkiye’de uzay sanayi için yardım edeceklerini söyledi. NASA’dan bir Türk aradı. O da ayrılıp geleceğini söyledi. Onlar bizim hayallerimize yetişemez. Her şeyi yapacağız. Bunları devlet yapacak. Özel sektör değil devlete ait olacak. Türk Silahlı Kuvvetlerinin olacak. ASELSAN, ROKETSAN devletindir. Buraları koruyacağız. Gelince İHA’ları SİHA’ları yok edecekmişiz. Yok böyle bir şey. Kim çalışırsa desteği vereceğiz. Milli meselenin sağcısı solcusu ortacısı olmaz. Bizim iki çizgimiz var. Bayrağımız ve vatanımız! Ben harami düzenini bitireceğim. Çankaya’ya oturacağım. Desteği veren bu düzeni değiştirelim”